Výborný slavil před třemi lety titul mistra Evropy a také v posledních dvou sezonách se umístil na medailové pozici. Letos ale do sezony vstupuje se skromnějšími cíli.

„Cílem je jezdit tak, aby nás to bavilo a byli jsme spokojení. Je to ale pro všechny hrozně těžké. Naše finanční možnosti nejsou takové, abychom mohli investovat do novějších technologií, takže nám konkurence samozřejmě ujíždí. Před sezonou jsme tak na autě provedli jen ty nejnutnější věci. Je pro nás těžké jen držet auto při životě,“ neměl na startu nové sezony pro fanoušky dobré zprávy Výborný, který přemýšlí i nad svojí budoucností v evropském šampionátu.

„Někdy si říkám, jestli má cenu pokračovat v celém seriálu nebo objet jen některé závody. To bychom ale přišli o reprezentační podporu. Budeme to řešit závod od závodu. Bohužel hned v prvním závodě v Seelow auto už od tréninku nechtělo pořádně fungovat a ve finále, kdy to vypadalo, že už se chytlo, jsem chytnul díru a utrhl si kloub na poloose a tím pádem mně ulítlo zadní kolo. Finále jsem tak dojel na třech kolech,“ popsal důvody 8. místa český reprezentant.

Vítězem závodu se stal Václav Fejfar. Druhý závod se jede 1. – 3. června v Lotyšsku.

Pavel Maslák při halovém mistrovství světa
V Sušici poběží mistři světa - Pavel Maslák a Zuzana Hejnová