Ty nejcennější získalo áčko mužů, které v oslabené sestavě dokázalo těsně vyhrát ve Všenicích a do druholigové tabulky si připsalo nečekané dva body.

Dva mistrovské body vybojovali i muži vřeskovické rezervy domácí výhrou nad zálohou TJ Přeštice. Venku vyhráli vysoko vřeskovičtí žáci i ženy Sokola Chudenice.

II. LIGA MUŽŮ

Všenice – Vřeskovice 21:22 (9:12)

Domácí tým byl na 3. místě tabulky a byl favoritem utkání. Hosté dorazili k zápasu v silně oslabené sestavě s jedním mužem na střídání, navíc se jim zranil obránce Tomáš Neuman. O to cennější je výhra. Ta se zrodila po výborném bojovném výkonu celého mužstva.

V poločase hosté vedli o 3 branky, ale domácím se těsně před koncem podařilo vyrovnat. V dramatické koncovce se pár sekund před závěrečným hvizdem podařilo Vřeskovicím vsítit vítězný gól.

Branky Vřeskovic: M. Černý 11, Jan Černý 6, T. Jánský 5

V tabulce, kterou zatím bez ztráty jediného bodu vedou Ejpovice, se Vřeskovice vyhouply se 6 body a skóre 93:90 na 7. příčku.

OBLASTNÍ PŘEBOR MUŽŮ

Vřeskovice B – Přeštice B 19:17 (11:8)

Domácí zápas zvládla vřeskovická záloha s kvalitním soupeřem velmi dobře. Udržovala si náskok až do konce a vítězství bylo zasloužené.

Branky Vřeskovic: T. Blohmann 9, Matoušek 5, Krs 5

Blovice – Vřeskovice B 22:22 (11:16)

Vřeskovice měly duel rozehraný na vítězství, ale ve druhém poločase polevily a toho domácí dokázali v závěru využít k vyrovnání na remízu.

Branky Vřeskovic: Matoušek 11, T. Blohmann 8, Rada 3

Tabulku vedou plným počtem 10 bodů Nýřany B, Vřeskovice B s 5 body a skóre 88:99 se posunuly na 7. místo.

OBLASTNÍ PŘEBOR ŽEN

Vřeskovice – Tymákov B 5:20 (2:10)

Blovice B – Vřeskovice 16:8 (8:3)

Béčko Tymákova je favoritem přeboru, vede ho zatím bez ztráty bodu s 10 body a skóre 106:45. Vřeskovické házenkářky na něj neměly.

V Blovicích to bylo vyrovnanější, ale ani tam nováček z Vřeskovic neuspěl. V Blovicích se do listiny střelkyň zapsaly Blažková 7× a Císařová jednou.

Chudenice – Stupno 12:22 (5:15). Branky Chudenic: Kacerovská 7, Němečková 3, Šteflová 2

Litohlavy – Chudenice 12:20 (8:12). Branky Chudenic: Kacerovská 10, Šteflová 5, Němečková 5

Po 5. kole jsou házenkářky Sokola Chudenice na pěkném 6. místě tabulky s 5 body a skóre 78:76, Vřeskovické ženy jsou bez bodu a uzavírají se Sokolem Litohlavy tabulku.

OBLASTNÍ SOUTĚŽ MUŽŮ I. TŘÍDY

Tymákov C – Chudenice 24:15 (11:8)

Chudeničtí do poločasu soupeři stačili, ale po přestávce to již byl jednoznačný vývoj ve prospěch domácích.

Branky Chudenic: T. Rupert 9, J. Rupert 4, Soupír, Novák

V dalším kole budou mít Chudenice volno.

OBLASTNÍ PŘEBOR MLADŠÍCH ŽÁKŮ

Litohlavy – Vřeskovice 3:13 (2:6)

Další jednoznačná výhra házenkářů TJ Vřeskovice v soutěži, ve které mají velkou šanci hrát o špičku tabulky.

Branky Vřeskovic: Voráčková 4, F. Hohlberger 4, Kramer 3, Hájek, M. Hohlberger

POZVÁNKA NA HÁZENOU

V sobotu 27. září jedou muži TJ Vřeskovice B do Tymákova, v neděli pak ženy Sokola Chudenice zajíždějí do Dobříva a ženy TJ Vřeskovice do Božkova.

Na domácím hřišti se představí v neděli 28. září od 14 hodin ve II. lize vřeskovičtí muži v duelu s TJ Příchovice. Hosté jsou favority, dlouhé roky hráli 1. ligu, ale domácí mohou překvapit.

Karel Šot