Příjemného setkání basketbalových matadorů a matadorek se zúčastnilo přes padesát družstev, která si v několika věkových kategoriích připomněla svůj oblíbený sport v ostrých i vložených zápasech.

Klatovský turnaj byl odehrán dle pravidel FIMBA – mezinárodní asociace veteránů a sklidil jako obvykle velký úspěch. Akce tak byla znovu důkazem, že basketbalu v Klatovech rozumí, umí ho správně dělat a milují ho. „Letošní ročník se hrál jako tradičně v osmi klatovských halách. Celkem se akce zúčastnilo 54 týmů ze čtyř zemí. Kromě jednapadesáti týmů z Česka se mistrovství zúčastnil poprvé jeden tým z Rakouska a dále také z Chorvatska a Slovenska. V akci mohli fanoušci vidět 531 aktivních hráčů v celkem 98 basketbalových bitvách,“ řekl na úvod Stanislav Křiváček, člen BK Klatovy a ředitel MČR veteránů.

Ten si turnaj velice pochvaloval. „Myslím, že se tato akce velmi povedla. Alespoň podle toho, co jsme viděli i slyšeli od aktérů. Nejsilnější kategorií byla kategorie veteránů nad 40 let. V ní bojovalo celkem osm týmů, což je hodně. Velký nárůst oproti loňsku jsme zaznamenali v účasti ženských družstev. Letos jich zápolilo celkem devatenáct, zatímco v minulém ročníku jich bylo o pět méně,“ pokračoval v hodnocení Stanislav Křiváček.

Dodal také pár zajímavostí či kuriozit. „Pokaždé vyhlašujeme nejstarší hráče turnaje. V letošním roce hráli v mužské kategorii tři pánové, kterým v roce 2019 bylo nebo bude 80 let a poprvé v historii startovalo mužstvo složeně kompletně z hráčů nad 75 let,“ prozradil.

Basketbal v Klatovech tak po vydařeném Easter Cupu bravurně zvládl další náročnou akci. Mistrovstvím veteránů ale letošní aktivita oddílu BK Klatovy nekončí. Blíží se totiž evropský šampionát dívek do 20 let, který se uskuteční v srpnu. Výsledky všech zápasů včetně fotogalerií z jednotlivých dní MČR veteránů najdete na stránkách www.maxibasketball.cz.

Již 6. ročník socialistických vozidel přilákal stovky návštěvníků.
FOTO: Auta zaplnila o víkendu Hnačov