Tradiční zářijová běžecká akce ve městě, kde se proslavili sourozenci Baťovi, byla zároveň mistrovstvím republiky ve veteránských kategoriích nad 35 let v běhu na 10 kilometrů.

Tohoto závodu se zúčastnil také nestárnoucí Alois Šatra z Tatranu Velké Hydčice. S velmi členitým a náročným profilem trati se vypořádal ze všech odhodlaných aktérů nejlépe, ve věkové kategorii nad 60 let zvítězil časem 43:02 minuty a stal se právoplatným držitelem titulu mistra republiky.

Veterán Alois Šatra ovládl národní šampionát v silničním běhu.Zdroj: Miroslav Benda

„S kamarády z jižních Čech jsme se domluvili, že bychom to ve Zlíně mohli zkusit. Když jsme tam jeli, tak jsem hrozně litoval, necítil jsem se totiž vůbec dobře,“ přiznal Deníku Alois Šatra.

„Ale nakonec to dobře dopadlo. Víte, když závod odstartuje, všechno z vás spadne a už je to v pohodě. Ve skrytu duše jsem doufal, že by mohla vyjít bedna, ale první místo jsem fakt nečekal. Někdy se to zkrátka povede, že jste ve správný čas na správném místě,“ doplnil šťastný nestor běžeckého sportu, jenž sice žije v jižních Čechách, ale na Klatovsku a Domažlicku běhá v barvách Tatranu Velké Hydčice. A v neděli ho čeká slavný závod v Praze v Běchovicích.

Kam za sportem.
Kam za sportem