„Jde o nejmladší spolek v Pačejově. Díky obci a zejména naší brigádnické činnosti jsme si vybudovali vysněný nový antukový kurt hned vedle fotbalového areálu. Na počátku roku 2011 u nás vznikla úžasná parta kamarádů z řad místních amatérských tenistů, kteří jezdili hrávat do Horažďovic nebo do Plánice. Slovo dalo slovo a založili jsme si tenkrát venkovský tenisový klub. Dodnes je nám v tomto společenství všem fajn, hrajeme pro zábavu a pořádáme si své turnaje, jezdíme i na amatérské turnaje v okolí – „Orel Cup nebo Memoriál Slávka Šimka v Horažďovicích,“ uvedl za klub tajemník TK Pačejov František Kába.

V Pačejově už deset let hrají tenis, daří se i fotbalu.Zdroj: archiv Františka Káby

Klub nabízí dětem možnost začít hrát na tenisové zdi, kterou máme u kurtu od loňska nově postavenou díky obci. „Mládež zatím o tenis u nás příliš vážný zájem nemá. Tenisem žijí na vesnici hlavně dospělí muži od kategorie třicátníků až po seniory a přidávají se již i ženy, takže hrajeme i mixy proti sobě a moc nás to baví,“ poznamenal Kába.

V Pačejově už deset let hrají tenis, daří se i fotbalu.Zdroj: archiv Františka Káby

Mnohem delší tradici má TJ Sokol Pačejov, který funguje již od roku 1939. „Desítky let v kategorii mužů hrajeme krajskou soutěž, a to na tak malou vesnici rozhodně není málo. Po sestupu z I. A třídy hrajeme v současnosti I. B třídu, máme v okresní soutěži úspěšné mužstvo žáků. Celkem je v Sokolu přes sto členek a členů. Součástí TJ je i ženský cvičící oddíl ASPV. Fotbal lidi v Pačejově spojuje, rádi se scházejí se na zápasech, fandí a jde o jednu z mála možností, kde se lidé mohou na vesnici potkávat a bavit,“ řekl Kába s tím, že mají nyní trochu problém s financemi, protože sponzoři se v této době shánějí mnohem hůře než dříve, ale podpora od obce je taková, že místní fotbal i sport celkově může fungovat.

V Pačejově už deset let hrají tenis, daří se i fotbalu.Zdroj: archiv Františka Káby

Stále obtížnější je i sestavit naše fotbalové týmy. „Je těžké dát do kupy kluky, kteří jsou na fotbal šikovní a mají chuť pravidelně trénovat, takže zde registrujeme i fotbalisty z nedalekého okolí.

V Pačejově už deset let hrají tenis, daří se i fotbalu.Zdroj: archiv Františka Káby

Mládežnický fotbal u nás funguje hlavně díky trenérskému týmu rodičů dětí, které za žáky hrají. I u mužstva dospělých, by to bez obětavého trenéra, vedoucího mužstva a hospodáře nešlo. Díky Bohu, takoví lidé kolem Pačejova stále jsou a z toho mám největší radost“, uzavřel Kába, předseda TJ.

Deník na návštěvě.Zdroj: Deník

Ion Butnaru.
Horváth? Super člověk, který je pro každou srandu, cení si kapitán Žichovic