Čtrnáctý ročník turnaje seniorů v halové kopané „O putovní pohár TJ Sokol Mochtín“, který se uskutečnil ve sportovní hale ZŠ Čapkova v Klatovech, má nového vítěze. Stalo se jím družstvo Power Zákopčie ze Slovenska, vedené kapitánem Stanem Jarabicou, dlouholetou oporou pořádajícího oddílu TJ Sokol Mochtín.

Jarabica si sestavil tým ze svých kamarádů z rodného Zákopčie a také z Mochtína a Janovic, kde zakotvil a žije po absolvování vojenské základní služby. Power Zákopčie vyhrál čtyřčlennou skupinu B, v semifinále si pak poradil s klatovskými Tučňáky (2:0) a ve finálovém zápase porazil i starou gardu TJ Sušice.

Finále však přineslo dramatickou zápletku. Do vedení mohla jít Sušice, ale zkušený Hubáček neproměnil nařízenou penaltu. Vzápětí se dostal do šance starší bratr Stana Jarabicy Ludovít a nezaváhal – 1:0, vítěznou pojistku pak přidal sám Stano, upravil na 2:0 a bylo hotovo, Power Zákopčie se stal nečekaným vítězem čtrnáctého ročníku turnaje veteránů.

V závěrečném hodnocení byli oceněni i jednotlivci. Cenu pro nejlepšího gólmana převzal Josef Dlesk (Sokol Mochtín), nejlepším střelcem byl Ludovít Jarabica (Power Zákopčie) a nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Pavel Hubáček z TJ Sušice. Cenu pro nejstaršího hráče turnaje si v posledních letech odváží vždy Miroslav Dolejší z týmu 1. FC Sušice, a stejně tomu tak bylo i letos, kdy dovrší úctyhodných 73 let.

Jan Šrail.
Ed system Bauer Team míří do Tyrolska. Tentokrát bez Šraila

Konečné pořadí:

1. Power Zákopčie (Slovensko)
2. Stará garda TJ Sušice
3. Tučňáci Klatovy
4. Arosa Luby
5. Žihobce
6. TJ Sokol Mochtín
7. 1. FC Sušice8. Kabát revival Plzeň.