Každoroční běžecké střetnutí pořádá místní oddíl jako vzpomínku na Adolfa Donáta, významnou běžeckou osobnost, propagátora běhu pro zdraví a účastníka mnoha vytrvalostních závodů na dlouhých tratích. Ostatně, byl to právě pan Donát, který tento závod kdysi založil.

„Byl také členem atletického oddílu, se svou manželkou chodili pomáhat při atletických soutěžích. Když Áda odešel do sportovního nebe, výbor atletů rozhodl, že tento běh bude současně memoriálem na jeho počest. Původní trať, jež vedla podél řeky Otavy do Dlouhé Vsi, zaznamenala určité změny. Poslední roky závodníci běželi na Páteček a potom směrem na Nuzerov, Volšovy a dále po stejné trati zpět na místní stadion. Po zvážení situace se atletičtí funkcionáři rozhodli pro obnovení původní trati. K tomuto rozhodnutí jsme dospěli i po názorech sušických běžců. Vyznavači běhu přírodou z řad sušického obyvatelstva snad nebudou proti. Vzdálenost se sice prodlouží o jeden kilometr, ale většina závodu bude mimo asfaltové cesty,“ uvedl za sušickou atletiku Jaroslav Uher.

Běh přes Vorlíky 2020: vítězka žen nad 35 let Hana Hanzlíková, druhá Stanislava Forsterová. Foto: zula.
Vendula Peteříková kralovala v Dolanech mezi ženami

„Touto cestou mi dovolte pozvat širokou běžeckou veřejnost na tento závod, který se koná v neděli 16. srpna od 10.00 hodin na stadionu TJ Sušice,“ dodal Uher. Bližší informace dostanete na uherjar@seznam.cz nebo přímo na telefonním čísle 721 381 651.

Na závěr ještě připomeňme loňské vítěze. V mužské kategorii zvítězil v čase 34:50 minuty Petr Urban z JSDH Chudenice. Nejrychlejší ženou běhu byla Linda Šwarcová z Adidas Runners Prague, která o pět vteřin porazila Hanu Hanzlíkovou (Eaglovice Team).