Všichni absolvují pět tréninků týdně, dva pádlování a dva plavání v sušickém bazénu, jeden trénink je v tělocvičně. Ti starší trénují také v posilovně a pokud počasí dovolí, i na řece.

Loňský rok 2016 byl pro vodáky ze Sušice rokem snů. „Nebude letos jednoduché výsledky vylepšit. Sušický bazén a možnost v něm trénovat je možná odpověď na otázku, proč naši nejmenší byli loni nepřekonatelní a proč i ostatní udělali obrovský skok ve své výkonnosti," viděl sušický bazén s protiproudem jako jednu z příčin sušických úspěchů klubový předseda a trenér Vladislav Galuška.

Důvodů k radosti mají v KVS Sušice opravdu hodně. Kajakář Jáchym Švejd a kajakářka Bára Galušková byli nepřekonatelní a oba s přehledem zvítězili v celorepublikové soutěži Českého poháru v kategorii do 10 let. Adam Pechlát obsadil v této věkové kategorii druhé místo mezi kanoisty.

V kategorii juniorů se mezi kanoisty Antonie Galušková již v 15 letech nominovala do reprezentačního juniorského týmu ČR a stala se mistryní světa i Evropy v závodě družstev. Na MS se radovala ještě z bronzové medaile z individuální soutěže.

Její sestra Karolína se po operaci a návratu do vrcholového sportu opět zařadila do reprezentačního seniorského týmu po boku olympioničky Kateřiny Kudějové a legendy kanoistiky Štěpánky Hilgertové a na MS a ME v kategorii do 23 let získala tři stříbrné medaile.

Ze společné přípravy KVS Sušice se koncem ledna vymanila Antonie Galušková, která se díky výsledkům v roce 2016 dostala do pětičlenného juniorského výběru, kterému byla umožněna příprava v australském Penrithu, kde v roce 2000 vybojovala Štěpánka Hilgertová olympijské zlato.