Západočešky se nejprve představily na Praze 4 proti TTC Elizza Praha, pak na půdě posledních Čakovic. Zatímco soupeřkám z Elizzy klatovská děvčata, která šla do zápasů ve značně improvizované sestavě, darovala vítězství 2:8, poslední Čakovice holky z Pošumaví porazily 6:4 a do tabulky si připsaly důležité čtyři body, které je udržely na sedmém místě průběžné tabulky. „Plán, a sice získat v Praze plný počet bodů, vzal hned za své v ranním zápase s TTC Elizza Praha, kdy jsme prohrály jednoznačně 2:8,“ posteskla si Helena Hnojská, vedoucí klatovského družstva, která kvůli absencím musela rovněž do boje.

OFS Klatovy U12 na turnaji ve Vejprnicích.
Fotbalové naděje na Petříně ani jednou neprohrály a kvalitní turnaj vyhrály

Ani odpolední zápas s posledním týmem TJ AVIA Čakovice se nevyvíjel podle papírových předpokladů. Nakonec se však po vyrovnaném boji podařilo klatovskému týmu přeci jen zvítězit, a to nejtěsnějším poměrem 6:4.

Úvodní kolo 1. ligy stolních tenistek, skupina A: KST Klatovy - AC Sparta Praha 3:7.Úvodní kolo 1. ligy stolních tenistek, skupina A: KST Klatovy - AC Sparta Praha 3:7.Zdroj: Deník/Martin Mangl

„I když to není výsledek, který jsme původně plánovaly, jsme rády a i za to jedno hubené vítězství v Čakovicích. Bohužel jsme na poslední chvíli musely měnit sestavu a nemohly jsme nastoupit v silnějším složení. Holky se s tím ale nakonec statečně popraly. Teprve patnáctiletá Tereza Čákorová, která má u nás střídavý start ze SKUŘ Plzeň, prokázala pevné nervy, zvládla v Čakovicích všechny své zápasy a podílela se velkou měrou na důležitém vítězství. Jak to tak vypadá, letošní ročník bude díky covidu nevyzpytatelný. Nikdy totiž není dopředu jisté, v jakém složení týmy nastoupí,“ doplnila Helena Hnojská s tím, že rozdíl mezi sestupem a prvním místem je nyní pouhé čtyři body, takže každý urvaný bodík bude ve finále velice důležitý.

7. kolo: TTC Elizza Praha – KST Klatovy 8:2
Sady:
25:11. Míčky: 345:254. Vrchní rozhodčí: Jiří Fausek. Rozhodčí: Vladimír Rosa, Jan Běhal. Délka utkání: 1 hodina a 50 minut. Sestava a body KST Klatovy: Tereza Čákorová 0:3, Helena Hnojská 0:2, Andrea Hnojská 0:2, WO (bez boje) 1:1. Čtyřhry: 0:1 (Strnadová, Franeková – Čákorová, A. Hnojská 1:3).

8. kolo: TJ Avia Čakovice – KST Klatovy 4:6
Sady:
13:19. Míčky: 282:303. Vrchní rozhodčí: Květoslav Ehrenberger. Rozhodčí: Miloš Vojáček, Alexander Hájek. Délka utkání: 2 hodiny a 10 minut. Sestava a body KST Klatovy: Tereza Čákorová 3:0, Helena Hnojská 0:3, Andrea Hnosjká 2:1. Čtyřhry: 0:1 (L. Dvořáková, A. Dvořáková – A. Hnojská, Čákorová 1:3).

Luby (na archivním snímku hráči v černých dresech) prohrály 4:6.
Zakletá poslední minuta. Luby trápily vedoucí Katovice, ale nezvládly závěr