„Rok 2017 určitě můžeme řadit k těm úspěšnějším v historii BK Klatovy, a to nejen po sportovní stránce, ale i po stránkách zlepšování klubového zázemí a organizace basketbalových akcí. Opět jsme posunuli po organizační stránce kvalitu Easter Cupu, který pořádáme v Klatovech během velikonočních prázdnin. Letos na něm startovalo téměř 80 družstev. Naším cílem ale není jen ohromné množství družstev, ale i to, aby k nám jezdila ráda a chtěla se znovu vrátit. Proto už plánujeme pro příští ročník další vylepšení zázemí turnaje,“ zmínil Křiváček další úspěch BK Klatovy, který kromě 6. ročníku mezinárodního turnaje Easter Cup bude v roce 2018 pořádat 12. ročník mistrovství České republiky veteránů a národní finále mladších minižákyň U12.

Tříkrálový koncert v kostele Narození Panny Marie v Klatovech
Zazpívaly Fialky, Sedmikrásky i H®oši

Čtrnáct družstev

Klatovský basketbalový klub vyslal v minulé sezoně do všech soutěží celkem 13 týmů a v aktuální sezoně ještě o jeden celek více. Z toho osm týmů startuje v národních soutěžích. To je na regionální klub velmi slušný počet, který si na druhou stranu žádá nemalé personální zajištění. „Pro fungování klubu a zlepšování jeho činnosti je personální zajištění to nejdůležitější. Proto nadále pracujeme na tom, abychom vychovali z vlastních řad trenéry, kteří se budou věnovat mládeži. Trenérská obsazenost u jednotlivých družstev je oblast, které se musí klub nadále intenzivně věnovat. Samozřejmě pracujeme také na tom, aby se družstva mužů a žen prezentovala co nejlépe a mohla tak být vzorem pro nejmenší děti,“ řekl k personální stránce Křiváček.

Podle slov šéftrenéra BK Klatovy Jindřicha Svojanovského ideální není ani nábor nových dětí v jednotlivých ročnících. „Nedaří se naplno využít potenciál všech školních přípravek, které BK Klatovy pořádá na všech klatovských základních školách a také ve Švihově, Měčíně a v Janovicích nad Úhlavou. Především počet příchozích dětí z klatovských základních škol je za očekáváním,“ řekl Svojanovský. Jako další negativum zmínil poměrně vysoký úbytek dětí během jejich posunu napříč věkovými kategoriemi.

Benefiční koncert pro varhany v Dlouhé Vsi
FOTOGALERIE: Dlouhoveští chtějí zachránit varhany

Úspěšní odchovanci

Čím se naopak BK Klatovy pochlubit může, jsou úspěšní odchovanci, kteří v roce 2017 startovali ve svých kategoriích v nejvyšších soutěžích a někteří oblékli i reprezentační dres. V ženské basketbalové lize startovala v barvách KP Brno Barbora Holubová a za Strakonice hrály Andrea Ulrichová a Eliška Petrušková. V kategorii chlapců U16 se Pavel Černý probojoval i na mistrovství Evropy a reprezentační dres oblékl o ročník níže také Jakub Šurý.

Výroční schůze BK Klatovy se nesla ve vánoční atmosféře. Kromě předsedy klubu promluvil k přítomným starosta města Klatovy Rudolf Salvetr a rok zhodnotili i trenéři jednotlivých družstev.

Medailisté ČP v cyklokrosu v kategorii starších žáků. Zleva Filip Samec, Mirek Müller a Jan Frühauf.
Cyklosport-Pitstop.cz má dalšího medailistu