Jak turnaj probíhal, to pro klubový facebook SK Volejbal Klatovy zhodnotil hlavní organizátor akce Zdeněk Hodan. „Letošní ročník nebyl co do účasti zrovna nejhojnější a do sportovní haly si po Vánocích našlo cestu devět týmů. Na kvalitu utkání to ale nemělo pražádný vliv, a to i díky účasti hráčů z našich nejvyšších soutěží. Zejména vyřazovací zápasy a boje o konečná umístění přinesly mnoho krásných a pro volejbalové oko pohledných momentů, což muselo být zároveň i tou nejlepší motivací pro nejmladší účastníky turnaje (z kategorie žáků). Bylo by fajn, kdyby jich do budoucna jen přibývalo," přeje si.

Jednotlivé týmy byly na turnaji rozděleny do dvou skupin, ze kterých do play-off postupovaly čtyři nejlepší týmy. „Zápasy byly natolik vyrovnané, že o konečném pořadí v těchto skupinách rozhodovaly tisícinky při počítání poměru vyhraných míčů. Přes semifinále s týmem Mrdagaskar se do finálového zápasu propracovalo hladce družstvo Hop a proti němu pavoukem vítězně prošlo družstvo Buchtičky, které si v semifinále poradilo s Růžovými tlapičkami," prozradil Hodan, kdo že se na turnaji dostal do bitvy o celkové prvenství.

SK Volejbal Klatovy open 2023.SK Volejbal Klatovy open 2023.Zdroj: facebook SK Volejbal Klatovy

„Po prvních dvou setech napínavého finálového volejbalu byl stav nerozhodný 1:1 a tak musel o celkovém vítězi k potěšení všech diváků nakonec rozhodnout až tiebreak. V něm se díky dobré obraně na síti a skvělé hře v poli více radovaly Buchtičky a zvítězily nejtěsnějším poměrem 15:13," poznamenal Zdeněk Hodan s tím, že v zápase o třetí místo uspělo družstvo Mrdagaskar, které oplatilo týmu Růžových tlapiček porážku ze skupinové fáze a slaví bronzový pohár.

Kristýna Hozmanová (uprostřed) ovládla kategorii staršího žactva.
Bravo! Kristýna Hozmanová je v kraji nejlepší, Karolína Machová skončila třetí

Po konci lítých a atraktivních soubojů přišlo na řadu vyhlášení. Oceněny byly pochopitelně nejlepší týmy, ale zkrátka nepřišli ani nejlepší hráč a hráčka turnaje. Nejlepším volejbalistou SK Volejbal Klatovy open 2023 se stal Jan Vobejda (Buchtičky) a mezi hráčkami byla dle direktoriátu turnaje vyhlášena jako nejlepší Kateřina Marková z poraženého finálového družstva Hop.

SK Volejbal Klatovy open 2023.SK Volejbal Klatovy open 2023.Zdroj: facebook SK Volejbal Klatovy

„Na závěr bych rád poděkoval všem hráčkám i hráčům za účast v turnaji, obsluze bufetu za péči o všechny hosty a Janu Ráčkovi za pomoc s organizací – pokud budete mít chuť, můžeme se opět potkat během dalšího klatovského 4+2 turnaje, který je plánován na 15. dubna," doplnil na závěr Zdeněk Hodan.

Konečné pořadí turnaje SK Volejbal Klatovy open 2023: 1. Buchtičky, 2. Hop, 3. Mrdagaskar, 4. Růžový tlapičky, 5. Sjezd Rundařů a ZČU, 7. Pomerančový šlupky a Geroj, 9. Domažlická repre.

Stolní tenisté KST Klatovy, ilustrační snímek.
Zahradník: Každý zápas je jiný, v tom je sport krásný. Lídra zkusíme porazit