Domácí Trivel po prohře 2:9 na půdě Brna chtěl dokázat, že je schopen s tímto soupeřem odehrát důstojnější výsledek, a to se mu nakonec podařilo.

SF Trivel Klatovy – Gioia Brno 5:2 (2:2). Stav série 1:1

Klatovy nastoupily v sestavě i s Petrem Mužíkem, zatímco ligový kanonýr Presl je již vázaný smlouvou v druholigovém Táborsku a na soupisce nefiguroval.

Od začátku zápasu tahali domácí za delší konec a během první půle šli dvakrát do vedení. Brno ale dokázalo vždy rychle odpovědět. Skóre otevřel ve 2. minutě domácí Janda, který si poradil s prudkou přihrávkou a prostřelil gólmana Brna. Hosté v 6. minutě odpověděli Dušou. Druhý úspěch domácích dal v 16. minutě z brejku Kočí střelou po zemi k tyči, ale stav na 2:2 do konce první půle vyrovnal zkušený Havel.

Druhý poločas patřil klatovskému celku, který vykročil na cestě k vybojování třetího rozhodujícího zápasu ve 31. minutě, kdy zblízka zavěsil Bahleda. Brněnští tentokrát již odpovědět nedokázali. Pak navíc přidal svůj druhý gól Kočí, který zvýšil na 4:2, a výsledek pečetil z trestného kopu Mužík. Domácí si tímto vítězstvím vynutili třetí rozhodující zápas, který se bude hrát o víkendu v moravské metropoli .

Branky: Kočí 2, Janda, Bahleda, Mužík – Duša, Havel. Sestava Trivelu Klatovy: Hromada (Javorský) – Kopecký, Petrželka, Janda, Bachleda, Mužík, Uruba, Kočí.

Miroslav Sedlmaier