Na sportovní straně Klatovského deníku vyjde celkem šestkrát přehled všech nominovaných sportovců a jejich úspěchů v roce 2014.

Čtenáři si z nominovaných mohou vybrat až tři kandidáty, kteří obdrží body za umístění – za 1. místo 3 body, za druhé dva body a za třetí místo bod. Vítěz hlasování pak převezme cenu Sportovní hvězdy čtenářů na slavnostním galavečeru, který se uskuteční v pondělí 23. února od 17 hodin v kině v Sušici.

Hlasovat bude možno pouze na originální kupon, který bude vycházet spolu s nominací. Kupony lze zasílat poštou na adresu Klatovský deník, Zlatnická 29/I, 3339 01 Klatovy (na obálku napište heslo Sportovec roku) nebo je možno je přinést přímo do redakce.

Na slavnostním vyhlášení budou oceněni nejlepší jednotlivci, kolektivy, trenéři a rozhodčí okresu Klatovy. Vloni v únoru vystoupala pro ceny na pódium klatovského kulturního domu za své výkony a práci v roce 2013 více než třicítka oceněných.

Cenu za přízeň čtenářů Klatovského deníku a titul sportovní hvězdy získal za vítězství v hlasovací anketě autokrosový jezdec z Vrhavče Otakar Výborný, který ovládl v anketě i kategorii dospělých.

Do síně slávy bude také uvedena další osobnost sportu z Klatovska. V roce 2013 to byl Jaroslav Frič, který své bohaté zkušenosti předává jako velice uznávaný cvičitel a trenér mladým sportovcům.