Vítězství si z něj odvezl tým FBC Letná Plzeň

„Oproti loňsku doznal tento atypický turnaj pár změn. První z nich byla pouze jedna kategorie, protože jsme chtěli eliminovat čekací doby mezi jednotlivými zápasy. S tím souvisel i počet přihlášených týmů, který byl omezen na deset. Tyto změny přinesly delší, a tím i zajímavější časy jednotlivých zápasů, ve kterých už hráči museli ukázat, co umí. Nerozhodoval tak náhodně vstřelený gól a turnaj byl daleko atraktivnější. Rádi bychom vyhověli všem zájemcům o florbalový maraton, ale z těchto důvodů to nebylo možné. Je třeba se přihlašovat včas," uvedla za organizátory z DDM Klatovy Pavla Vlčková.

Letošního II. ročníku se zúčastnilo v deseti týmech celkem 96 hráčů, kteří nastříleli celkem 502 gólů ve 45 zápasech. Na trestné lavici florbalisté odseděli celkem 56 minut. Jelikož se za fauly vylučovalo na dvě minuty, týkal se tento trest 28 hráčů.

Od samého začátku se herně nejlépe jevil tým FBC Letná Plzeň, který si svůj premiérový start odbyl vloni. Letos Plzeňští přijeli v silnější sestavě a vyplatilo se. Z loňského pátého místa se vyhoupli rovnou na místo nejvyšší, a brali tak zlaté medaile. Stříbro zůstalo v Klatovech zásluhou Růžových pežotků a bronz putoval do Domažlic.

Konečné pořadí turnaje

1. FBC Letná Plzeň (Klas Jiří, Kodalík Martin, Richter Pavel, Šůs David, Khek Václav, Paďourek Jiří, Zíka Marek, Šnebergrová Kateřina, Rybnikár Filip), 2. Růžoví pežotci (Kurc Antonín, Hořký Jan, Černý Radek, Nauš Václav, Opl Vojtěch, Opl Václav, Rajal Pavel, Kodýtek Miroslav), 3. TJ Jiskra Domažlice (Kouřík Patrik, Holub Jan, Jahn Vojtěch, Kubica Robert, Němeček Tomáš, Götz Jiří, Melecký Michal, Řezáček Luboš, Stach Ondřej). 4. FBC Nýrsko, 5. DDM Klatovy, 6. SDA Přeštice, 7. Kunkovičtí táborníci, 8. FBC Lamy, 9. Detox tonami, 10. Flyers.

„Velký dík patří rozhodčím Petru Hodlovi, Martině Kaufmannové, Ondrovi Šlajchovi a Martinu Burešovi. Každý z nich si odpískal slušných dvanáct hodin," poděkovala Vlčková a dodala, že florbalový maraton je herně náročný, mnozí už měli problémy s křečemi, ale i přesto patří turnaj k nejoblíbenějším. A právě proto se určitě uskuteční v příštím roce III. ročník.