KRAJSKÝ PŘEBOR STARŠÍCH ŽÁKYŇ

Dějištěm závěrečného kola byly Klatovy. Osm týmů bylo rozděleno do dvou výkonnostních skupin, domácí klub měl zastoupení v obou.
„B družstvo jsme složily jen ze šesti hráček, a to především z mladších žákyň. Holky neudělaly žádnou ostudu a zhostily se turnaje dobře. Některé zápasy byly více vyrovnané, některé méně, ale pro všechna děvčata určitě hodně přínosné. Bohužel věkový rozdíl od soupeřek byl znát a žádný zápas se nepodařilo vyhrát," popsala účinkování B družstva trenérka Radka Bauerová.

Klatovský A tým si v první skupině vedl výsledkově lépe. „V prvním utkání jsme narazily na houževnaté Vejprnice. Nic jsme nepodcenily a snadno vyhrály 2:0. V druhém zápase proti Lokomotivě Plzeň jsme na soupeřky vlétly a skoro bezchybnou hrou si vybudovaly velký náskok. Soupeřky se sice nevzdaly a začaly náš bodový náskok snižovat, ale zachovaly jsme chladnou hlavu a set vyhrály. V dalším setu jsme stále držely náskok až do jeho konce a mohly se tak radovat z vítězství 2:0. V posledním zápase proti Slavii Plzeň jsme už více chybovaly a moc jsme se nedokázaly prosadit v útoku. Prohrály jsme 0:2," přiblížila zápasy klatovského áčka trenérka Eliška Dudová.

Soupiska Klatov A: S. Marešová, Bauerová, Jánská, Slavíková, Hanáková, K. Marešová, Lukešová, Panušová.

Soupiska Klatov B: Schoppelová, Machová, Meisnerová, Voštová, Válišová, Kutálková.

Konečné pořadí: 1. VK Slavia Plzeň A, 2. TJ Lokomotiva Plzeň A, 3. SK Volejbal Klatovy A, 4. TJ Sokol Vejprnice, 5. VK Slavia VŠ Plzeň B, 6. TJ Lokomotiva Plzeň B, 7. VK Rokycany, 8. SK Volejbal Klatovy B.

KRAJSKÝ PŘEBOR MLADŠÍCH ŽÁKYŇ „6"

Dva týdny před staršími žákyněmi ukončily na klatovské palubovce sezonu také mladší žákyně. Na pořadí týmů v tabulce se nemohlo už nic změnit, a tak turnaj probíhal v přátelském duchu.

„Porazily jsme Lokomotivu Plzeň B a dokázaly jsme sebrat i jeden set vítězi soutěže Slavii Plzeň. S Lokomotivou A i s Chodovem jsme prohrály. Chodov, protože nepatří do našeho kraje, se účastnil mimo soutěž," shrnula klatovské výsledky trenérka Veronika Virtová.

Soupiska Klatov: Benešová, Brůhová, Partynglová, Náměstková, Jiřincová, Kohoutová, Hrabíková, Morávková, Brabcová, Nejdlová, Marková.

Konečné pořadí: 1. VK Slavia VŠ Plzeň, 2. BVC Chodov, 3. TJ Lokomotiva Plzeň A, 4. SK Volejbal Klatovy, TJ Lokomotiva Plzeň B.