Pačejovská rallye je letos potřetí součástí velkého mistráku a na start přilákala kompletní českou špičku s výjimkou Březíka a Cvrčka. Ale nechybí už jistý šampion republiky Jan Kopecký i druhý muž průběžného pořadí Filip Mareš (Škoda Fabia Rally2 Evo). Vytáhnout se na Pačejově jistě bude chtít také posádka plzeňského EurOil teamu Václav Pech – Petr Uhel s vozem Ford Focus WRC, která tady před lety začínala svoji bohatou závodnickou kariéru. 

43. Rallye Pačejov - shakedown.43. INVELT Rally Pačejov - shakedown.Zdroj: Jindřich Schovanec

„Pačejov má některé rychlostky ještě na o něco užších cestách než jiné soutěže a chování auta je tomu třeba trošku přizpůsobit. Na testu jsme vyzkoušeli zase něco nového a především já měl možnost dostat se po měsíční pauze zase trošku do tempa,“ uvedl Václav Pech v tiskové zprávě před startem rallye.

V sobotu se začne závodit už před devátou ranní, kdy se jede čečelovická rychlostní zkouška, která je jako jediná ze všech beze změn. „Každý rok se snažíme tratě inovovat, letos jsme udělali opravdu hodně změn,“ uvedl ředitel závodu Pavel Štípek. Pořadatelé sáhli vzhledem k celosvětové finanční krizi k úspornější variantě, z itineráře vypadla kultovní kramolínská erzeta.

Zdroj: Youtube

Na jezdce čeká letos na dvanácti měřených testech během soboty a neděle 142 soutěžních kilometrů, což je těsně nad minimální hranicí.

Program 43. Invelt Rally Pačejov

Program rychlostních zkoušek - sobota - 8.55: RZ1: Čečelovice – Čečelovice, 11.00: RZ2: Doubravice - Z. Zborovice, 12.10: RZ3: Nehodív – Strážovice, 12.55: RZ4: Čečelovice – Čečelovice, 15.10: RZ5: Doubravice – Z. Zborovice, 16.20: RZ6: Nehodív – Strážovice, neděle - 8.40: RZ7: Pracejovice – Novosedly, 9.35: RZ8: Klínovice – Chrášťovice, 10.15: RZ9: Mečichov – Horažďovice, 12.50: RZ10: Pracejovice – Novosedly, 13.45: RZ11: Klínovice – Chrášťovice, 14.25: RZ12: Mečichov – Horažďovice, 14.50: vyhlášení vítězů. 

Kam o víkendu za sportem? Třeba na pačejovskou rallye.
Kam za sportem: Na populární rallye, atletiku, stolní tenis i běh pro dobrou věc