Neodradil je ani déšť, který ze zbrusu nové tratě vytvořil doslova bahenní lázeň.

„Nová trať v Čímicích, která vznikla za nemalé podpory místních, nebyla jedinou novinkou v seriálu. Pro třetí sezonu jsme vyhověli žádostem závodníků a rozšířili počty tříd, ve kterých se dá soutěžit," říká František Ferus, ředitel závodu a promotér celého seriálu, jenž zajišťuje Enduro Team Klatovy.

„Rozdělili jsme kategorii Veterán tak, aby závodníci nad padesát let nezávodili s jezdci mladšími o deset let, kategorii Pitbike a přidali novou třídu SuperHobby, která je takovou přestupní stanicí mezi hobby jezdci a těmi nejlepšími v kategorii Sport. Díky tomu mají závodníci větší šance na úspěch a především na to, aby se mohli stále zlepšovat," doplňuje.

V Čímicích nově závodili i děti ve věku od pěti do třinácti let. „Jsme velmi rádi, že za pouhé dvě sezony získaly naše závody na takové oblibě, že se staly prakticky nejobsazenějšími v republice. Jenže tím pádem musíme stále více dbát na bezpečnost, což přináší zpřísnění pravidel ve všech ohledech," říká spolupořadatel Jan Dvořák.

„A podle toho, jaký byl první závod v Čímicích, tak to naštěstí drtivá většina všech účastníků, a to jak jezdců, tak diváků, pochopila, za což jim patří dík. Snad to tak bude fungovat i na dalších závodech," doplňuje.

Letošní ročník ETK CUPu čítá zatím pět závodů, dva z nich v Karlovarském kraji. „Plánován je i velmi oblíbený závod v Číhani, tentokrát na zbrusu nové trati. Stále je ale ve hře ještě jeden závod. Uvidíme, jak to dopadne," nahlíží do letošních plánů František Ferus.

„Je totiž stále složitější najít vhodné zázemí pro tento druh závodů. Proto ještě jednou patří velký dík Čímickým, kde takové zázemí existuje," dodává ředitel závodu.

Výsledky

Pitbike: 1. Jan Natov, 2. Miloš Hlava, Mirek Vacovský.

S – bike: 1. Petr Průcha, 2. Jan Matějka, 3. Kími Skřivan.

Hobby E1: 1. Vít Kožukar, 2. Alex Baumann, 3. Jindřich Kříž.

Hobby E2: 1. Andreas Loipeldinger, 2. Fabian Loipeldinger, 3. Karel Brabec.

Hobby E3: 1. Vladimír Vlk, 2. Pavel Janeček, 3. Petr Tichý.

Super hobby: 1. Luboš Duchek, 2. Libor Šůs, 3. Karel Eder.

Veterán V40: 1. Lubomír Fajk, 2. Pavel Nusko, 3. Květoslav Sedláček.

Veterán V50: 1. Vittorie Levaggi, 2. Zdeněk Heberlein, 3. Jan Pešek.

Sport: 1: Radek Bezděk, 2. Jan Vašta, 3. Jan Matějka. Ženy: 1. Hana Jeřábková, 2. Emílie Míšková, 3. Marie Kalná.⋌ (jd)