Fotbalové turnaje

LUBY

TJ Start Luby pořádá na svém hřišti v sobotu 25. července od 12 hodin XXVII. ročník turnaje mužů – Memoriálu Jana Haase a Karla Křížka.

Hrát se bude systémem každý s každým 2×25 minut. O konečném pořadí rozhodují: 1. počet bodů, 2. rozdíl branek ze všech zápasů, 3. tabulka vzájemných zápasů družstev se stejnými hodnotami v bodech 1 a 2, 4. vyšší počet vstřelených branek ve všech zápasech, 5. pokutové kopy.

Rozlosování turnaje: Luby – Nýrsko (12.30), Horažďovice – Měčín (13.30), Nýrsko – Měčín (14.30), Luby – Horažďovice (15.30), Horažďovice – Nýrsko (16.30), Měčín – Luby (17.30).

BEZDĚKOV

Třetí ročník Memoriálu Josefa Černého v kopané se odehraje v Bezděkově u Klatov v sobotu 25. července od 13 hodin. Fotbalového turnaje se zúčastní mužstva Sokola Dlažov, Dukly Janovice, TJ Bezděkov a SG Bezděkov. Před zahájením turnaje vystoupí taneční skupina CikCak.

Fotbalová příprava

Sušice – Vodňany (NE 26. července, 18.00, hřiště v Sušici)

Svéradice – Katovice (NE 26. července, hřiště Svéradice)

Mochtín – Dlouhá Ves (NE 26. července, 17.00, hřiště Mochtín)

Nohejbal

SVÉRADICE

Nohejbalový turnaj trojic pořádá v sobotu 25. července FK Svéradice ve spolupráci s tamním obecním úřadem. Přihlášky na turnaj je možné podávat na telefonních číslech 731 808 132 a 376 514 367 nebo přímo na místě v den turnaje od 8.15 do 9 hodin. Turnaj začíná v 9 hodin na nohejbalovém hřišti ve Svéradicích. „Zveme malé i velké účastníky a hlavně diváky, pro které bude připraveno bohaté občerstvení, pro hráče pak hezké věcné ceny," pozval za organizátory Miroslav Chaloupka.

SVRČOVEC

Nohejbalové těleso Krávy na kopci pořádá v sobotu 25. července 6. ročník nohejbalu trojic. Turnaj se odehraje ve Svrčovci od 9 hodin.

Více informací a přihlášky na kontaktech: Zdeněk Novák, telefon 602 278 201, novakiz@seznam.cz a Josef Křivánek, telefon 737 855 285, pepa.krivanek@centrum.cz.

„Připraveny jsou tři kurty, k dispozici jsou také sprchy. Prosíme o předběžné potvrzení účasti," pozval zájemce za pořadatele Křivánek.

Přespolní běh

DOLANY

10. ročník Dolanského přespolního běhu „Přes Vorlíky" – Memoriál Rostislava Votýpky, se uskuteční v sobotu 25. července. Pořádá ho TJ Sokol Dolany a start i cíl jsou na koupališti v Dolanech.

Závod, který je zařazen do okresní soutěže běhů mimo dráhu Husqvarna Cupu 2015, startuje v 10 hodin, ženy a muži společně. Prezence se uskuteční v místě konání od 8.30 do 9.50 hodin. Vyhlášení výsledků je plánováno na 11.40 hodin a od 12 hodin mají závodníci možnost využít zdarma dolanské koupaliště.

Muže v kategoriích A, B, C a D čeká trať v délce 8100 metrů (2 okruhy), ženy a muži E poběží 4050 metrů. Trať vede po polní a lesní cestě, po asfaltu a v terénu. Startovné je 50 Kč.

Yoyo

KAŠPERSKÉ HORY

V kině v Kašperských Horách se v sobotu 25. července uskuteční 2. ročník závodu s yoyo s názvem KYC (Kašperský yoyo contest).Přijede na něj i letošní mistr Evropy Jakub Dekan.

Přihlásit se může kdokoliv do několika kategorií: začátečníci, středně pokročilí, pokročilí a X-divize. Přihlašovat se můžete přes e-mail, který najdete na stránkách www.kaspersky-yoyo-contest.webnode.cz

Akce začíná v 10 hodin a registrace se uskuteční na místě konání od 10 do 11 hodin. V kategorii začátečníků se dělají s yoyem určité triky, ve středně pokročilých se dělají jako kvalifikace určité triky a postupuje se do minutového (freestylu) finále na vlastni hudbu, v pokročilých je minutová kvalifikace na vlastní hudbu a z kvalifikace se postupuje do dvouminutového (freestylu) finále. V x-divizi je dvouminutový freestyle na vlastni hudbu.

Tenis

Slavnostní otevření nového tenisového kurtu ve sportovním areálu u pačejovského fotbalového hřiště pořádají v sobotu 25. července obec Pačejov a Tenisový klub Pačejov. Akce se koná od 14 hodin, o hudební doprovod se postará klatovská coutry kapela Tendr.