Z vysokého vítězství 12:5 se radovali nakonec klatovští Fireballs, kteří o výhře nad domažlickým FbC rozhodli v závěrečné třetině, kterou vyhráli 7:1. Velký podíl na vítězství klatovského týmu měl Michal Kůra, který vsítil šest gólů a na dva přihrál. Souboj o bronz vyzněl ve prospěch obhájců loňského prvenství, tlumačovských Pitbulů, již zdolali 3:1 Men in Black.


Fireballs – FbC Domažlice 12:5 (4:1, 1:3, 7:1). Klatovskému týmu stejně jako při loňském finále proti Tlumačovu i tentokrát vyšel úvod utkání. Už po 68 vteřinách skóroval Michal Kůra, stejný hráč za minutu a půl zvýšil na 2:0. V 8. minutě už to bylo 3:0 po střele Jiřího Hodla, o pět minut později se navíc prosadil jeho bratr Petr. Minutu poté se dočkali domažličtí hráči, když se trefil Jakub Kulhánek. Na začátku druhé třetiny dokončil klatovský Kůra hattrick – 5:1. Florbalisté FbC se nevzdávali a do konce druhé dvacetiminutovky se dočkali snížení na rozdíl gólu. Nejprve se prosadil Pavel Cích po přihrávce Kulhánka, poté Ondřej Baroch při vlastním oslabení pronikl klatovskou obranou a překonal Škrabálka a účet druhé třetiny uzavřel střelou do šibenice David Hlaváč. V závěrečném dějství se přelévala hra ze strany na stranu. Rozhodující moment přišel mezi 47. a 49. minutou. Nejdříve při vlastním oslabení unikl Kůra a nedal Murínovi šanci. Stejný hráč posléze zvýšil na 7:4 a minutu nato na 8:4 upravil po přihrávce Kůry klatovský kapitán Petr Hodl. V čase 51:20 už to bylo 9:4, když se střelecky podruhé v utkání prosadil Jiří Hodl. Poté snížil David Hlaváč na 9:5, ale do konce utkání stříleli góly již jen Fireballs. ´Desítku´ zaznamenal Vlastimil Hromada, na 11:5 zvýšil Petr Hodl a poslední slovo měl nejlepší hráč zápasu a i celého play-off Kůra. „Stejně jako loni jsme vedli 4:0, ale poté jsme dovolili soupeři zkorigovat na 5:4. V té chvíli jsem si říkal, že snad jako s Tlumačovem i letos finále opět prohrajeme. Naštěstí Michal Kůra dal dva rychlé góly a mně se podařilo přidat další,“ radoval se z prvenství klatovský kapitán Petr Hodl.
Kanadské bodování: 1. Milan Hutta (Kout – 41 gólů/12 nahrávek), 2. Michal Kůra (Fireballs Klatovy – 26/14), 3. Josef Hruška (Tlumačov – 16/19), …8. - 9. Petr Hodl (Fireballs Klatovy) a Lukáš Knický (Men in Black – oba 17/5). Brankáři: 1. Martin Murín (FbC Domažlice), 2. Martin Praštil (Donau Trhanov), 3. Martin Čadek (Men in Black). Pořadí Chodské ligy: 1. Fireballs Klatovy, 2. FbC Domažlice, 3. Pitbul Tlumačov, 4. Men in Black, 5. FC Kout na Šumavě, 6. Donau Trhanov, 7. Sokol Postřekov, 8. Bier Boys Meclov, 9. Go-Go Horšovský Týn, 10. Lucky Oldies a 11. AFK Bidlo.
Nejlepší hráč play-off: Michal Kůra (Fireballs KT).

Karel Fait