Závod byl zároveň poslední zastávkou žákovského poháru České pošty. „Jsem hlavně ráda, že jsem obhájila vítězství z minulého roku v obřím slalomu. Ve slalomu se mi to moc nepovedlo, ale třetí místo je také dobré,“ byla s výsledkem spokojená mladá česká naděje.

Kromě Barbory se na Klínovci představili i další lyžaři z klubů z Klatovska. Mladší sestra Barbory Eliška se v mladších žákyních nejlépe umístila v super G, kde skončila šestá. Těsně pod stupni vítězů skončil ve vyřazovacím závodě mladších žáků Martin Malý z TJ Tatran Železná Ruda. Ze stejného oddílu na mistrovství startoval ještě Jan Malý a šestici závodníků z Klatovska doplňovali ještě Adam Maxa a Jiří Ševčík z TJ SA Špičák.

Výborné výsledky na mistrovství ČR vynesly Barboru Zíkovou na nejvyšší stupeň také v poháru České pošty. V tomto dlouhodobém seriálu, který v sezoně 2016/2017 zavítal do šesti lyžařských středisek, nasbírala celkem 880 bodů (220 slalom, 200 obří slalom, 260 super G, 200 vyřazovací závod) a druhou v pořadí Elesu Annu Sommerovou z Racing teamu Záhrobský, svoji největší sezonní soupeřku ve slalomu, za sebou nechala o 64 bodů. Mezi mladšími žáky skončil v poháru ČP na 14. místě Martin Malý, Eliška Zíková byla celkově dvacátá.

V ITÁLII TO NEVYŠLO

Týden před závody na Klínovci absolvovala Barbora Zíková s českou reprezentací v Itálii neoficiální mistrovství světa Trofeo Topolino, které letos změnilo název na Alpecimbra FIS Children Cup. „V Itálii jsem letos byla potřetí. Loni jsem byla třetí v obřím slalomu a letos jsem chtěla stupně vítězů zopakovat. Bohužel jsme ale podcenili prohlídku trati. Byla tam jedna nepříjemná brána, která mě vyřadila,“ mrzela Barboru chyba, kvůli které závod v obřím slalomu nedokončila. Stejný osud jí pak potkal i ve slalomu. „Ve slalomu jsem si v této sezoně nevyjela tolik bodů, protože jsem v Čechách často závody nedokončila, takže jsem v Itálii byla z Češek nasazená jako dvojka a jela jsem tak na špatné trati. Hodně ze závodnic, které startovaly kolem mě, závod na rozbité trati také nedokončily,“ vysvětlila česká reprezentantka.

Lyžařku Sokola Špičák čeká tento víkend finálový závod německého mistrovství v Oberjochu. „Do Německa jezdím třikrát čtyřikrát v sezoně poměřit se zase s jinými soupeřkami, ale není tolik času zvládnout tam celý šampionát,“ vysvětlila Barbora. O týden později bude startovat na velkém mezinárodním závodě La Scara ve francouzském středisku Val d'Isère, kde se jí v minulém roce podařilo zvítězit.