Letošní jubilejní 25. ročník vodácké akce Pyranha Cup ČPV Úhlava se uskuteční v sobotu 8. září.

Sraz všech vodáků je již tradičně pod vodní nádrží Nýrsko a cíl na louce u Úborska. „Prezence začne v 8.45 hodin, v 10.15 hodin podá ředitel závodu Lubomír Ulč výklad tratě, po kterém bude následovat losování o ceny sponzorů. Start závodu je v 11.15 hodin," informovala Gabriela Syková z pořádajícího vodáckého oddílu TJ ČSAD. Startovné činí stejně jako vloni 50 Kč na osobu a po oficiálním ukončení závodu (cca ve 14 hodin) je možné volné splutí určené široké veřejnosti.

Pyranha Cup ČPV Úhlava je jedním z osmi vodáckých závodů pro širokou veřejnost a mládež, které jsou pořádány na řekách Otava, Sázava, Svratka, Blanice, Úhlava, Teplá, Střela a Hamerský potok.

Jde o všestrannostní soutěž – jízda na rychlost, jízda na bodová místa (branky, povinné přistání apod.) na desetikilometrové trati v členitém úseku horního toku řeky Úhlavy. Závodů v Nýrsku se pravidelně zúčastňuje 300 až 400 startujících ve věku od 5 do 70 let. Ti se mohou hlásit do osmi kategorií – K1 muži, K1 ženy, K1 hoši, K1 dívky, C1 muži, C2 dospělí, C2 mládež a od loňského roku do nově vzniklé kategorie Gumotex (C2 nafukovací).