Author Král Šumavy, jenž je v plánu na sobotu 28. května, zároveň přinese několik novinek. Se svým zázemím se přesune do blizoučkých prostor atletického stadionu v Klatovech a bude v rámci něj pořádán také dětský závod pro nejmenší zájemce až do ročníku narození 2013.

Král Šumavy MTB, archiv.Král Šumavy MTB, archiv.Zdroj: Deník/Martin Mangl

„Změna cíle si vyžádá i změny tras, kde zachováme délky, ale připravujeme zcela nové trasy,“ píše se na webových stránkách oblíbeného závodu. „Prezentace a výdej startovních čísel bude v prostorách ZŠ Klatovy v Tolstého ulici hned vedle atletického stadionu, kde bude cíl a veškeré zázemí závodu. Protože na trasách stále pracujeme, budou mapy zveřejněny až během března,“ doplnili pořadatelé prestižního závodu.

Cyklistický závod Author Král Šumavy MTB, archiv.
Králi Šumavy se stali Rajchart s Cesnakovou. Příští ročník už bude zase v květnu

Přechozí 28. ročník Krále Šumavy MTB (královskou trasu na 105 km) v srpnu uplynulého roku ovládl Jan Rajchart (Gapp System – Kolifx Mtb Racing), který druhého v pořadí Jana Beneše předčil téměř o tři minuty. Královnou Šumavy se pro loňský rok stala zkušená závodnice z Mnichovic u Prahy Milena Cesnaková (Bikeaction – Rocky Mountain Team).

27. ročník Krále Šumavy MTB 2020.
FOTO, VIDEO: Králem Šumavy je Němec Alberti