Týmy byly rozděleny do čtyř skupin po třech. Klatovské dívky zdolaly ve skupině A OSK Olomouc 54:44 a podlehly největšímu favoritovi turnaje Sokolu ZVUS Hradec Králové 20:119. Z druhého místa tak postoupily do čtvrtfinále, kde těsně podlehly SBŠ Ostrava 45:48. V bojích o 5. – 8. místo pak nejprve porazily SŠMH Brno 38:31, ale v konečném zápase o 5. místo nestačily na tým HB Basket Praha, kterému podlehly 28:60. Konečné šesté místo je pro klatovská děvčata, která si říkají Liščata, velký úspěch.

„Pro holky to byly nezaplatitelné zkušenosti a zažitky. Celý turnaj jsme odehráli bojovně a z těchto utkání budeme dlouho těžit v naší další práci. Jelikož jsme v oblastním přeboru nastupovali převážně proti chlapeckým celkům, neměli jsme moc šancí porovnávat síly. Na turnajích jsme měli spoustů úspěchů, ale nikdy jsme nečelili těm nejlepším týmům z České republiky. Vybojovat šesté místo na mistrovství republiky je pro klatovský klub velkým krokem vpřed a doufám, že bude motivací nejen zůčastněným děvčatům, ale i ostatním hráčkam a hráčům našeho klubu. Všichni tři trenéři jsme dojati za úspěch, který si nikdo netroufal typovat, možná ani o něm snít. Děvčata, děkujeme,“ byl po turnaji šťastný trenér Liščat Petr Volmut.

Konečné pořadí MČR dívek U11: 1. Sokol ZVUS Hradec Králové, 2. SBŠ Ostrava, 3. BK Strakonice, 4. BŠ Tygři Praha, 5. HB Basket Praha, 6. BK Klatovy, 7. TJ Slovan Litoměřice, 8. SŠMH Handicap Brno, 9. Studánka Pardubice, 10. OSK Olomouc, 11. ŠBK Parker-Hannifin Sadská, 12. TJ Lokomotiva Krnov.

Karatisté KK Klatovy Kryštof Ruža a Anika Draheimová přivezli z ME v rumunské Kluži kompletní sadu medailí. Ruža vybojoval mistrovský titul v kumite a bronz v kata, Draheimová získala stříbrnou medaili v kumite družstev.
FOTOGALERIE: Z „Evropy“ přivezli karatisté kompletní sadu medailí