Memoriál se letos hrál zároveň jako přebor župy šumavské.

„Přijelo rekordních 78 účastníků, takový počet jsme zde za uplynulých pět ročníků neměli,“ uvedl Pavel Mandák. Číslo se přitom týkalo jen sobotních závodů, kdy se za zelené stoly postavili pouze muži a ženy. O den později, tedy v neděli patřila tělocvična tamní základní školy v Blatenské ulici mladšímu a staršímu žactvu.

Tak trochu zklamáním byla pro pořádající oddíl slabá účast žen. Zatímco v předcházejících ročnících přijelo o co nejlepší umístění bojovat kolem dvaceti zástupkyň něžného pohlaví, šestého ročníku se zúčastnilo pouhých osm.

Podle Mandáka patří Velká cena Horažďovic k největšímu stolnětenisovému klání v Plzeňském a zcela určitě i v Jihočeském kraji. Tomu napovídá i celá řada zvučných jmen, která během sobotního klání v Horažďovicích promluvila do závěrečného pořadí. „Moc nás těší, že znovu přijel už pětinásobný vítěz předchozích klání Michal Vávra, který v současné době hraje třetí německou bundesligu. Marně se mu snažíme získat soupeře, který by ho alespoň jednou porazil,“ dodává se smíchem Mandák. Pozvání přijala ale také čtveřice stolních tenistů z Liberce, z nichž dva hrají první a dva druhou ligu. „Přijel i druholigový Radim Hořejší ze Sokola Nusle a nechybí zde pětice německých stolních tenistů, kteří také určitě promluví do konečného pořadí,“ dodává Mandák.

Do bojů o co nejlepší umístění zasáhli také závodníci domácího TJ Sokol Horažďovice Hapon, kterých bylo 11. „Se stoupající úrovní turnaje se daří i našemu týmu. Věřím, že se jim bude dařit i tentokrát,“ uvedl Mandák, který rovněž hájil barvy horažďovického klubu.

Kompletní výsledky Velké ceny Horažďovic přineseme v průběhu týdne.