Během svého pobytu již absolvovala dva závody, které byly nominačními závody do národního novozélandského týmu, které s velkým přehledem vyhrála v juniorské i v seniorské kategorii. Nejčastěji trénuje s novozélandskou olympioničkou Luukou Jones. Karolína o ní říká: „Je dobrá, vydrží hodně a je to fajn holka. Honíme se při vytrvalosti a při každém tréninku se snažíme předjet jedna druhou."

Jako zpestření tréninku si Karolína sjela i řeku Kaitunu, na které je spousta vysokých skoků včetně sedmimetrového vodopádu. „Napřed jsem se bránila jet, protože jsem nechtěla, aby se mi něco v přípravném období stalo, ale kamarádi, kteří tuto řeku mají sjetou snad tisíckrát, mě přemluvili. Bylo to nakonec úplně v pohodě, ale když padáte ze sedmimetrové výšky, tak si i docela zakřičíte," vzpomíná s úsměvem tedražická závodnice.

Na krásné trati na úpatí hor Tarawera již trénuje stříbrný olympionik Vávra Hradílek a také stříbrná žena z Londýna Australanka Jessica Fox.

A právě Jessica je ta, kterou Karolína netrpělivě vyhlížela a přála si, aby přijela. Tato dívka Karolínu o kousek porazila v roce 2012 na MS juniorů. „Jsem moc ráda, že Jessica přijela. Jestli se dostanu do finále, budu jí chtít porazit i přesto, že ona už na rozdíl ode mě není letos juniorka. Nebude to ale lehké. Ona má doma léto a je rozježděná na své nominační závody, které jí právě začínají. Já jsem v plném tréninku a nominace mám až v květnu."