Obě utkání byla velmi vyrovnaná, ale klatovskému týmu se podařilo všechny důležité koncovky získat na svoji stranu a dvakrát vyhrát 3:0 a 3:1.

Klatovský tým byl v podstatě poprvé v sezoně v kompletní sestavě. „Po řadě zranění a nemocech, které tým provázely celou podzimní část soutěže, se daří vyhrávat rozhodující zápasy a boj o záchranu ligové soutěže je tak na dobré cestě. Především přítomnost blokařky Markéty Illetškové, která v sezoně hostuje v extralize kadetek za Loko Plzeň, je pro klatovský tým nejdůležitější. Kvalita bloku a útoku středem sítě byly největšími rozdíly mezi soupeři v Žatci, ale výborně zahrály i další hráčky týmu, a to především na podání, kde se podařilo získat mnoho důležitých bodu,“ pochvaloval si klatovský trenér Luboš Nový.

Sestava klatovského týmu v Žatci: náhra – Šnejdarová, Kalistová, blok – Illetšková M., Illetšková J., Petrmichlová, smeč – Hronková, Ledvinová, Vlčková, Bytelová, Voglová, libero – Černá, Straková. Trenéři: Kozák, Nový.

Klatovské juniorky čekají v následujících víkendech tři poslední kola. V sobotu 3. března hrají doma proti Ervěnicím, týden na to v Chomutově a další sobotu, 17. března, doma s Žatcem. K záchraně ligové soutěže by měla stačit tři vítězství ze šesti zápasů.  (ln)