Honza se pral pět zápasů, z nichž tři s přehledem vyhrál na ippon a jeden na wazari. Až ve finále mu síly nestačily a po vyrovnaném boji proti vyspělému Bandymu ze Sokola Šternberk podlehl. I přesto je pro nás všechny mistrem a cíl našeho klubu, který jsme si dali v roce 2015, a to vychovat mistra republiky, se nám z našeho pohledu podařil.

Jan Nováček patří v Plzeňském kraji mezi jedničku ve své váze, v krajských přeborech i na dalších závodech obsazuje převážně první místa. Je za tím Honzovo odhodlání a spousta tréninkové přípravy, ale i obětavost staršího bratra Tomáše, který patří také mezi úspěšné závodníky v kategorii juniorů. Janovi je jeho starší bratr nejen výborným sparingpartnerem, ale už i koučem společně s hlavním trenérem Rudolfem Kortusem.

Pro náš klub je to veliký úspěch a motivace i pro ostatní závodníky, kterých po třech letech fungování oddílu bude už rovná stovka. V současné době se náš klub rozrostl o další základnu na Železné Rudě při MŠ a ZŠ Karla Klostermanna. Judo tam ihned získalo obrovskou popularitu a už teď je vidět, že děti na Železné Rudě mají o tento druh bojového sportu obrovský zájem.

Podporou je nám zde opět vedení školy, pan ředitel Drahorád a pan zástupce ředitele Lehký, stejně jako v Klatovech na Základní škole Planické pan ředitel Denk a jeho zástupce Časta poskytují našemu klubu výborné zázemí a podmínky pro fungování. Všem bychom chtěli touto cestou poděkovat.

Rudolf Kortus