Nejvyšší krajskou soutěž vyhrálo o sedm bodů béčko USK Slavia Plzeň, druhé skončily Skvrňany, třetí i přes neúspěch ve městě pod Černou věží borci z Mirošova. Proti Mirošovu nešli klatovští volejbalisté v roli favorita, naopak.

Ale překvapili a první zápas vyhráli s přehledem 3:0, i když úvodní a třetí sada nabídla vyrovnanou podívanou. „Asi jsme úplně nepočítali, že bychom mohli bodovat, ale opak byl pravdou. Z minulého utkání jsme se poučili, že by bylo potřeba zatlačit na servisu, a to jsme také udělali. A až na pár zkažených podání se nám podařilo poměrně často bodovat přímo právě ze servisu," kvitoval klatovský volejbalista Jan Netrval.

Klatovští volejbalisté (archivní snímek).
Volejbalisté padli na Unionu. Špatný výkon, hlesl Netrval. Co ho ještě naštvalo?

„Byl to nicméně vyrovnaný zápas, avšak zpravidla od poloviny setů jsme drželi několika bodový náskok a v tomto duchu dotáhli utkání do konce a zvítězili poměrem 3:0," těšilo mladého borce kádru volejbalových Klatov.

Klatovští volejbalisté (archivní snímek).Klatovští volejbalisté (archivní snímek).Zdroj: SK Volejbal Klatovy

Také ve druhém utkání jeho tým neztratil ani set. Průběhy jednotlivých setů navíc byly daleko jednoznačnější než v úvodním měření sil. „Do odpoledního zápasu jsme vstoupili již s větším klidem, ba dokonce tak velkým, že jsme za okamžik prohrávali 2:9. První oddechový čas však splnil svůj účel a postupně jsme soupeřův náskok začali stahovat a otočili tak hrůzně vypadající začátek odpoledního klání v náš prospěch," ulevil si Jan Netrval.

Běh, ilustrační snímek.
V Dolanech se koná další závod. Zaběhnete si čtyři kilometry přes Komošín i vy?

„I druhé utkání bylo vyrovnané a ačkoliv jsme velice známí tím, že naše výkony jsou jako na houpačce, kdy se série bodů a převahy střídá pravidelně se šňůrou těžkého úpadku, musím říct, že tuto sobotu jsme významnějšího úpadku nezaznamenali a pochvalu by si jistě zasloužili všichni hráči týmu za stabilní a hlavně kolektivní výkon," konstatoval volejbalista Klatov, který si pochvaloval bojovnou, vyhecovanou, ale nikoliv zákeřnou atmosféru duelu mezi oběma týmy a narážel tím tak trochu na minulý týden a zápasy na palubovce Unionu Plzeň, které se podle jeho slov vymykaly normálu, ale hlavně hodnotám fair-play.

Stolní tenistky KST Klatovy, ilustrační snímek.
Skolily virózu i Bohnice a slaví záchranu. Hnojská: Ale měly jsme i štěstí

„Jsem za celý tým rád, že jsme zakončili sezonu vítězně a doufáme, že domácí publikum budeme v příštím ročníku výhrami těšit častěji," dodal Jan Netrval.

Výsledky 27. a 28. kola: SK Volejbal Klatovy - TJ Sokol Mirošov 3:0 (23, 13, 25) a 3:0 (17, 21, 19), TJ Sokol Plzeň Skvrňany - TJ Union Plzeň 3:0 (19, 12, 20) a 3:0 (12, 18, 11), Volejbal Domažlice B - USK Slavia Plzeň C 3:0 (20, 22, 24) a 3:0 (18, 23, 17), volejbalisté USK Slavia Plzeň B měli volno.

Krajský přebor mužů, I. třídy.Krajský přebor mužů, I. třídy.Zdroj: ČVF

Klatovská desítka, archivní snímek (2022).
VIDEO: Nový ročník Ešus ligy odstartoval Během na Svatobor a Klatovskou desítkou