Ve druhém kole už ovšem uspěli bodově naplno, když soupeře z Roupova na domácích kurtech v Tajanově u Klatov deklasovali 6:0.

„K utkání jsme sice nastupovali s minimálním počtem hráčů, ale s odhodláním navázat na předchozí dobrý výkon ve Bzí,“ říkal před zápasem hrající kouč SK Zdeněk Novák.

V prvním zápase potvrdila svoje kvality dvojice Vraný – Vyskot, která bez problémů roupovský pár přehrála. Další důležitý bod přidal Novák se Štenglem a na 3:0 zvýšili klatovští nohejbalisté díky zvládnuté hře trojic.

„Dlouho jsme ale v tomto zápase nemohli chytnout herní rytmus a úvodní set jsme prohráli. Ve druhém setu jsme naštěstí už tahali za delší konec provazu a vyrovnali,“ poznamenal Novák.

Lukáš Janoušek vyhrál oblastní přebor.
Janoušek na přeborech zářil a vytvořil rekord v nízkém počtu ztracených gamů

Právě hrající trenér a zkušený nohejbalista se však v závěru zranil a zápas musel s Vraným a Vyskotem dohrát vedoucí družstva Zdeněk Svoboda. „Naší hře dodal potřebný klid a set i utkání jsme i díky němu dotáhli k vítězství,“ chválil Novák.

Na 4:0 zvýšila v pohodě hrající dvojice Vraný, Vyskot, která definitivně rozhodla o osudu celého utkání. A jelikož SK Nevim Klatovy vyhrál i poslední zápas dvojic a závěrečnou hru trojic, slavil vysoké vítězství 6:0.

TJ Osek vs. FK Svéradice 6:3 (4:0).
FOTO: Svéradice na jihu Čech pohřbilo sedm zpackaných minut

„Výsledek vypadá jednoznačně, ale soupeř nám rozhodně nedal nic zadarmo. Museli jsme bojovat o každý míč,“ potvrdil Zdeněk Novák, hrající trenér Klatovanů.

„Potěšil mě návrat hrajícího vedoucího družstva Zdeňka Svobody, který musel naskočit do rozehraného zápasu a svými zkušenostmi i přehledem byl důležitým článkem vítězného týmu. Hráčem utkání bych ovšem označil Štengla, který hrál s obrovskou chutí,“ uzavřel Novák hodnocení výhry.

V akci bylo také klatovského béčko, které ovšem v sestavě Plincelner, Vácha, Drastich, Křivánek a Janda podlehlo Prádlu 0:6.

Miroslav Vrhel na archivním snímku.
Sušice vedla, ale na výhru dál čeká. Odešli jsme fyzicky, přiznal Vrhel