Klatovský odchovanec se v sousední zemi, společně se svým deblovým partnerem Jakubem Krošlákem, synem slavného slovenského reprezentanta, probojovali až do semifinále, kde nestačili až na pozdější vítěze.

Na své cestě kvalitně obsazeným turnajem, zejména pak ve čtvrtfinále, se postarali o velké překvapení, když vyřadili třetí nasazený pár z Francie a nervy drásající bitvu vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem 15:13 v supertiebreaku třetího setu.

Svým počinem si připsali velmi cenné body do žebříčku ITF, kde není vůbec lehké něco získat. Lukáš, ač by svým věkem mohl hrát turnaje Tennis Europe do 16 let, kde by měl o něco jednodušší cestu k úspěchu, se rozhodl posunout o kategorii výše a poměřovat se s až o tři roky staršími soupeři ze všech koutů světa.

U rakouského úspěchu to ale nekončí. Janoušek bojoval i na dalším turnaji ITF, a to v Lucembursku, v tamním národním tenisovém centru, kde se odehrávají mimo jiné zápasy Davis Cupu a Fed Cupu.

Ve dvouhře prohrál v úvodním kole hlavní soutěže s holandským soupeřem těsně 6:7 a 3:6, když zejména v prvním setu rozhodlo pár míčů. Více se mu však dařilo ve čtyřhře, ve které se svým spoluhráčem z Belgie Dantem Despontinem dokráčeli až do čtvrtfinále.

Na své cestě museli opět porazit třetí nasazené, a to velmi silný rusko-kazašský pár, který po téměř bezchybném výkonu porazili dvakrát 6:3. Ve čtvrtfinále však nestačili na tenisty z Holandska, respektive Německa, kterým podlehli velmi těsně až v supertiebreaku rozhodujícího setu.

Důležité však je, že si Janoušek připsal další body do žebříčku ITF, což mu umožňuje startovat na dalších turnajích a dále reprezentovat Českou republiku, potažmo město Klatovy.

Florbaloví junioři spustili v lázních gólovou smršť.
Florbaloví junioři spustili v lázních gólovou smršť