Výběr místa turnaje nebyl vůbec náhodný, protože většina hráček klatovského týmu se rekrutuje ze žákyň ZŠ Měčín. „Asi 18 let jsem učil na měčínské škole a 10 let tam vedu kroužek florbalu. V loňském roce se nám právě v kategorii dívek prvního stupně ZŠ povedl v soutěži škol velký úspěch, kdy jsme se probojovali až do celorepublikového finále, kde jsme skončili na 4. místě. Říkal jsem si, že by možná nebylo od věci, zkusit přihlásit nějakou soutěž. Protože dlouhodobě spolupracujeme se Sport Clubem Klatovy, domluvili jsme se a společně tuto myšlenku uskutečnili,“ vysvětlil spojení měčínských dívek a SC Klatovy trenér týmu Radek Mašát.

DOBRÁ SPOLUPRÁCE

„S měčínskými florbalisty máme dobrou spolupráci. Děti z kroužku, které měly zájem se florbalu věnovat aktivně, mají možnost hrát v našem klubu. Na měčínské škole se nyní utvořila silná skupina mladých holek a je jedině dobře, že chtějí hrát florbal i mimo školu. Nebyl problém, abychom tento projekt zaštítili. V Klatovech máme tři dívky v této věkové kategorii, které se tak mohly přidat k měčínským holkám. Myslím si, že tato myšlenka by se klidně mohla realizovat i na jiných školách v okrese,“ vítá měčínské dívky v řadách SC Klatovy sekretář klubu Jiří Klouda.

Měření sil v Měčíně nakonec vyhrála bez ztráty bodu Tlučná, za ní skončily domácí dívky a Slavia Plzeň, které se spolu rozešly smírně, a čtvrtou příčku obsadily Rokycany. „Před sezonou jsme měli trochu obavy, jak nám to půjde, ale první dva turnaje ukázaly, že jsme konkurenceschopní. Cílem je hrát tak, aby to holky bavilo. A bavit je to bude, když se bude aspoň někdy vyhrávat,“ je s výkony svých svěřenkyň spokojen Mašát, který děkuje rodinným příslušníkům hráček za veškerou pomoc a podporu, ZŠ a MŠ Měčín za zázemí a SC Klatovy za dosavadní spolupráci.

2. liga 2017/2018: BK Klatovy (bílé dresy) - Sluneta USK Ústí nad Labem 59:60
Se Severočechy měli basketbalisté 50% úspěšnost