Jako druhá v pořadí dorazila na cílovou rampu v Horažďovicích se zhruba půlminutovou ztrátou v barvách domácího AMK Pačejov posádka Jan Sýkora, Štěpán Palivec na stejném voze, na třetím skončili Martin Vlček a Jindřiška Žáková se Škodou Fabií S2000. Do cíle dorazilo 83 posádek, 26 vozů nedojelo většinou kvůli technickým závadám, všechny havárie se obešla bez zranění.

Největší souboj se očekával mezi Odložilíkem a Sýkorou, ten se však po chybě Sýkory na retardéru hned v první rychlostní zkoušce, při které ztratil na Odložilíka více než třicet sekund, nekonal. „Je to škoda, měli jsme tak velký náskok, že jsme mohli jet opatrně. Závod mohl být mnohem dramatičtější," řekl v cíli Odložilík. „Radost jsme z toho neměli, chtěli jsme si zazávodit. Kvůli velkému náskoku a horku to bylo těžké i na koncentraci, také jsme měli pár „výletů" do příkopu," doplnil jeho navigátor Tureček.

Soutěž si posádky chválily. „Pačejov byl opět super a bez jediného problému," uvedl Odložilík. „Do Pačejova se vracím vždy rád. Mám to kousek od domova, takže to beru jako domácí soutěž. Tratě rychlostních zkoušek jsou pěkné, náročné, klidně bych řekl, že je to „Bohemka" v trochu menším měřítku," srovnal Sýkora.

Pro třetího Vlčka bylo medailové umístění na Agropě premiérou. „Kvalita tratí byla pro mě až nepředstavitelná. U nás v rovinách na severní Moravě takové tratě nejsme schopni ani najít. Sám vím, co to obnáší, podílel jsem se na organizaci Valašské rally. Jednání se starosty a zastupitelstvy jsou v současnosti nesmírně těžká, můžeme být rádi za každý kilometr trati a tak postavené tratě rychlostních zkoušek, jako na pačejovské rally, to je naprostý sen," „vysekl" Vlček poklonu organizátorům.

Jednodenní pačejovská rally se jela jako součást Rallysprint série, tzv. Poháru 2+, mistrovství České republiky v rally historických automobilů a České trophy v rally pravidelnosti historických automobilů.

Absolutní pořadí: 1. Roman Odložilík / Martin Tureček (TRT Czech rally sport), Ford Fiesta R5, 41:30.9 min., 2. Jan Sýkora / Štěpán Palivec (AMK Pačejov), Ford Fiesta R5, +32.1 s, 3. Martin Vlček / Jindřiška Žáková (Svarmetal motorsport), Škoda Fabia S2000, +1:05.1 min., 4. Pavel Ševčík / Luděk Vajdák (Rallyklub Paseky o. s.), Mitsubishi Lancer EVO IX, +2:08.5 min, 5. Tomáš Růžička / Jaroslav Novák (KIMI racing), Mitsubishi Lancer EVO IX, + 2:37.3 min.

MČR v rally historických automobilů: 1. Jan Krejča / Pavel Šárka (Krejča Jan), Škoda 130 LR, 48:13.6 min., 2. Petr Michálek / Roman Maryška (Michálek Petr), Suzuki Swift Gti, +35,9 s, 3. Stanislav Budil / Petr Vejvoda (Budil Stanislav), BMW 2002, +54,2 s, 4. Václav Hostaš / Jan Valeš (AMK Pačejov), Lada VFTS, +57,0 s, Jan Frei / Karel Zapletal (Frei Jan), Škoda 130 LR, +1:18.0 min.

David Kojan