Na trať závodu, jehož partnery byly město Klatovy a Plzeňský krajský atletický svaz, vyrazilo 197 běžců z řad dětí a mládeže a celkem jednašedesát běžců a běžkyň v dospělých kategoriích. Závody dětí a mládeže přilákaly velké množství nadějí. Omladina předváděla za příkladného povzbuzování svých rodinných příslušníků, ale i kamarádů a trenérů vskutku srdnaté sportovní výkony.

8. ročník PYRF: Pico Cup U12: Rugby Šumava Nýrsko.
PODÍVEJTE SE: Malí nýrští ragbisté si velkolepý turnaj v Petrovicích užili

Do závodu dospělých se přihlásila nejen okresní elita, ale také běžci a běžkyně z celého Plzeňského kraje. V absolutním pořadí mužů triumfoval skvělý atlet klubu AC Domažlice Lukáš Krýsl, který tak navázal na své vítězství z roku 2020 a na druhé místo z loňska. Na druhé příčce skončil s odstupem třiceti vteřin Jan Halberštát a třetí místo vybojoval zkušený domácí atlet Jiří Procházka.

Zdroj: Atletika Klatovy

V ženách obhájila titul talentovaná atletka TJ Sušice Eliška Hostková, která téměř o minutu a půl vylepšila svůj loňský, už tak velice kvalitní traťový rekord v kategorii žen. Ten má nyní hodnotu neuvěřitelných 20:29,3 minuty (na trati 5400 metrů). Stříbrnou medaili pro sebe ukořistila Nikola Hatová (Atletika Klatovy) a třetí místo obsadila Barbora Šturmová z Forrest Gump teamu.

Velmi kvalitní výkony byly k vidění tradičně i ve veteránských kategoriích, kdy časy některých běžců působí jako z říše sci-fi, obdiv však patří všem závodníkům, kteří závod na Hůrce zdárně dokončili a překonali sami sebe.

11. ročník Běhu klatovskou Hůrkou

Muži absolutně (5400 m): 1. Lukáš Krýsl (AC Domažlice, 18:06,4), 2. Jan Halberštát (KERTEAM, 18:37,6), 3. Jiří Procházka (Atletika Klatovy, 19:01,3), 4. Radek Holub (AC Domažlice, 19:48,9), 5. Jaroslav Šmíd (Dobřany, 19:53,9).

Ženy absolutně (5400 m): 1. Eliška Hostková (TJ Sušice, 20:29,3), 2. Nikola Hatová (Atletika Klatovy, 22:22,2), 3. Barbora Šturmová (Forrest Gump team, 24:23,4), 4. Kateřina Šebestová (AC Domažlice, 24:49,2), 5. Marie Spasová (Švihov, 24:51,7). Pozn.: Kompletní výsledkový servis najdete ZDE.

Autoři: Vojtěch Koželuh, Martin Mangl

Klatovské volejbalistky přivezly z Tachovska dva body. Kladruby v prvním zápase porazily 3:2, ale druhé utkání ovládly soupeřky 3:1 na sety.
Klatovské volejbalistky přivezly dva body, teď už se těší na domácí premiéru