Tu pod názvem „Rozjeď to" pořádal Pošumavský auto moto klub Klatovy, organizátor Rallye Šumava Klatovy a Historic Vltava Rallye, které se jedou 18. – 20. dubna. O tom, že byl o besedu zájem, svědčí i fakt, že poslechnout si vyprávění Václava Pecha přišla osmdesátka fanoušků. S populárním jezdcem si povídal i redaktor Deníku.

V jakém stadiu je příprava na závodní sezonu?

Auto je po kompletní repasi, je prohlédnuté, zkontrolované. Čekáme na příznivé počasí, abychom mohli udělat testy a nastavit podvozek.

Na Rallye Šumava je vaše posádka mezi favority…

Tím si nejsem úplně jistý, poslední dva roky jsme moc nevyhrávali, navíc nevíme, jak silná bude konkurence. Nás potkala řekněme smůla s autem, je to nový model, nebylo správně naladěné. Spíše než závodění jsme museli auto vyvíjet, a to se podepsalo na výsledcích.

Těšíte se do Klatov?

Je to naše v podstatě domácí rallye, mám rád tradiční činovský okruh a těším se na sobotní část, která se jede na Vimpersku. Šumava patří mezi moje oblíbené soutěže.

Minulý rok se stalo při závodech několik neštěstí, jaký je váš pohled na bezpečnost?

Podle mého názoru je zabezpečení rallye u nás na vysoké úrovni. Nebojím se říct, že je nejkvalitnější v Evropě. Můžu porovnávat se Slovenskem, Slovinskem a dalšími státy, kde jsem závodil. Každý divák si musí uvědomit, že auta při závodě jedou velmi rychle. Může se stát, že auto opustí trať. Důležité je poslouchat pořadatele, vybírat si místa nad tratí a dávat na sebe pozor a zbytečně nemachrovat.