Setkání mělo slavnostní část, ve které se předávala ocenění, poté následovalo posezení k ukončení letošní letní sezony.

„Slavnostní částí našeho setkání je ocenění členů, kteří se zasloužili o sportovní úspěchy klubu, i těch, kteří se zasloužili o organizační chod oddílu. Oceněni budou především hráči, naši odchovanci, kteří před pár lety hráli I. ligu, což byl pro tenisově malé město Klatovy veliký úspěch. Ceny převezmou i hráči, kteří tu hráli divizi, což je generace současných šedesátníků. Oceněni budou i bývalí prezidenti, kteří se zasloužili posledních deset let o rozvoj tenisu v Klatovech," uvedl před oslavou prezident LTK Klatovy Jiří Stuna.

LTK Klatovy má v současné době 249 členů, z toho půlku tvoří děti a mládež. „Úspěchy slaví naše nejmladší děti, ty dokonce na republikové úrovni, i dospělí, kteří se letos probojovali zpět do II. ligy, s čímž jsme hodně spokojení. Počet dětí také svědčí o tom, že je tady o tenis zájem. Bohužel větší, než jsme schopni pokrýt, musíme zájemce i odmítat. Máme profesionální trenéry, ale je to individuální sport, trénink je proto náročnější a mohou na něm být maximálně tři děti," vysvětlil Stuna.

Zázemí má LTK Klatovy v areálu U Čedíku, kde je jedenáct kurtů, které jsou podle prezidenta dostatečně využívané. „Potřebovali bychom ale dokončit opravu budovy, která je hotová z půlky. Stejně tak by si rekonstrukci zasloužily i šatny, což je naše velká bolest," přiznal prezident. Jiří Stuna pak klatovskému tenisu popřál, aby se velké talenty, které tam bývaly, zase objevily a aby týmy byly vždy na špici soutěží, které hrají.