Svěřenkyně trenéra Jana Hořkého tentokrát zavítaly do haly ZŠ Jiráskova v dalekém Benešově, kde se utkaly s rezervou Ivanti Tigers Jižní Město a pražskou Slavií. V souboji s béčkem Tygřic Západočešky sice rychle prohrávaly, ale díky dvěma trefám Valerie Mídové nakonec vybojovaly cenný bod.

„V samotném zápase jsme byli aktivnější než soupeř, drželi balonek a snažili se tvořit hru. Tygřice až na pár výjimek hrozily především z protiútoků. No a rázem to bylo 0:2. Naše následná snaha zápas otočit byla korunována alespoň vyrovnáním. O tom, že utkání skončilo remízou, rozhodla naše bídná koncovka,“ smutnil trenér klatovského týmu Jan Hořký.

Druhý zápas se Klatovankám povedl o poznání lépe. Pražskou Slavii deklasovaly vysoko 9:0, když o svém úspěchu rozhodly už v průběhu první periody. „Proti Slavii jsme se rychle ujali vedení a diktovali tempo hry. Soupeřky i kvůli menšímu počtu hráček jenom bránily. Za celý zápas šly na naší brankářku pouze dvě střely,“ uvedl trenér západočeského družstva s tím, že celkové počínání jeho bojovnic v Benešově považuje za úspěšné.

„V naší hře byl vidět další posun. V obou zápasech jsme byli lepším týmem. Těší mě, že se nám daří jít po cestě atraktivního florbalu, který diváky musí bavit. Stále se však najdou věci, na kterých musíme zapracovat,“ uzavřel.

Jižní Město B – Sport Club Klatovy 2:2 (1:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky Klatov: 16. V. Mídová, 21. V. Mídová (Marková). Hala: Jiráskova ZŠ, Benešov.

Sport Club Klatovy – FBC Slavia Praha 9:0 (4:0, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 1. E. Mídová, 4. Šteflová (Mašátová), 6. Bubeníková (Mašátová), 10. V. Mídová (Bubeníková), 16. Marková (V. Mídová), 18. E. Mídová (Malá), 26. Bubeníková (Mašátová), 27. E. Mídová (Žižková), 27. Marková (Lorencová), Hala: Jiráskova ZŠ, Benešov.

Ilustrační foto.
Hrál v hospodě na mobilu hry, přišel o tisíce