Mužské týmy byly rozděleny do tří kategorií – Elita (nejlepší týmy z nejvyšších ligových soutěží), Pro (slabší týmy týmy z nejvyšších lig a z druhé nejvyšší soutěže) a Open. Ženská družstva hrála v kategoriích Elita a Open. K vidění byly např. český mistr Florbal Chodov nebo švédská a finská elita v podání IBF Falun, Pixbo Wallenstam IBK nebo EräViikingit.

První hrací den čekali na klatovské muže soupeři z Německa a Švédska – Frankfurt Falcons a Hallansgatan ze Stockholmu. „Německý celek jsme dokázali zaskočit a vyhráli jsme 6:5. Padlo hodně gólů, takže zápas se divákům musel líbit. Se Švédy jsme bohužel bodovat nedokázali a podlehli jim 0:4,“ řekl k prvnímu dni trenér SC Klatovy Jiří Klouda.

V pátek dohrávaly Klatovy skupinu s českým Floorball Clubem Falcon z Brandýsa nad Labem, kterému po dramatickém průběhu podlehly 1:2. „Skupinu vyhráli bez ztráty Švédové, ostatní týmy měly po třech bodech. Nám patřila třetí příčka a pro první kolo play-off jsme se stěhovali přes celou Prahu. Večer jsme nastoupili proti budoucímu účastníkovi juniorské extraligy – Štírům České Budějovice U19. Kluci z jižních Čech nás jasně přehráli rozdílem 7:1 a turnaj tak pro nás skončil v prvním kole play off,“ doplnil k výsledkům klatovského týmu Klouda, který hodnotil klatovskou účast pozitivně.

„V této sestavě šlo o první zkušenost s takovýmto turnajem. Byla to ideální příprava před sezonou a viděli jsme, že máme pořád na čem pracovat. Za 14 dní nás čeká turnaj prvního kola poháru České pojišťovny, který bereme taktéž jako přípravu,“ dodal Klouda.

Historické vozy na náměstí v Chudenicích
FOTOGALERIE: Nablýskaní krasavci se líbili