Na turnaji se představilo v osmi kategoriích celkem 78 týmů ze šesti zemí. V devíti halách a tělocvičnách bylo během čtyř dnů sehráno 218 zápasů. Nechyběl ani slavnostní ceremoniál s ohňostrojem na zimním stadionu. Klatovy tak byly o velikonočních svátcích basketbalovým centrem.

Domácí oddíl měl zastoupení v sedmi kategoriích. Zlaté medaile z minulého roku, kdy ovládli kategorii U14, obhajovali klatovští starší žáci U15. V sedmičlenné skupině, ve které hrál každý s každým, však v prvním zápase podlehli maďarským Tygrům z Ujpésti a o dva body Sokolu Pražský a se čtyřmi výhrami skončili třetí. Z klatovského týmu se do All Stars turnaje dostal Matouš Vlnas.

Slavnostní zahájení mezinárodního mládežnického basketbalového turnaje Easter Cup v Klatovech. Účastní se ho bezmála osm desítek týmů z několika zemí.
PODÍVEJTE SE: Velkolepému zahájení Easter Cupu tleskal celý stadion

O stupínek výše se umístily klatovské starší žákyně U15, které v šestičlenné skupině nestačily jen na Kralupy nad Vltavou, se kterými dvakrát prohrály i na podzim v lize. Kvalitní výkony klatovských starších žákyň byly oceněny i zvolením Zuzany Johánkové nejužitečnější hráčkou a do All Stars byla vybrána Eva Fürbacherová.

Strhující atmosféru měl finálový duel mladších žáků U14 mezi domácími Klatovy a Sokolem Pražský, ve kterém se nakonec radoval tým z Prahy. Do All Stars byli z klatovského týmu zařazeni Michal Baselides a Martin Bureš.

Poslední medailový úlovek zařídily pro klatovský klub výhrou v duelu o třetí místo proti Nobiles Nusle dívky U12. Také ony měly svého zástupce v All Stars výběru, kam se probojovala Anna Řezáčová. Individuální ocenění v podobě zařazení do All Stars pětky získal i klatovský Vojtěch Toman.

Výsledky

  • U15 dívky (6 týmů): 1. BK Kralupy Junior, 2. BK Klatovy, 3. DJK Brose Bamberg (GER). 
  • U15 chlapci (7): 1. BK Lokomotiva Plzeň, 2. TJ Sokol Pražský, 3. BK Klatovy. 
  • U14 dívky (11): 1.Chemcats Chemnitz (GER), 2. BV Hessen (GER), 3. Nové Mesto nad Váhom (SVK). 
  • U14 chlapci (11): 1. TJ Sokol Pražský, 2. BK Klatovy, 3. TV Memmingen (GER). 
  • U12 dívky (9): 1. DBaK Plzeň, 2. TJ AŠ M. Boleslav, 3. BK Klatovy. 
  • U12 chlapci (15): 1. Igora Miglinieka SS / Salaspils (LAT), 2. BK Opava, 3. BK Sluneta Ústí nad Labem, …, 9. BK Klatovy. 
  • U11 dívky (10): 1. BC Benešov, 2. USK Praha, 3. OSK Olomouc, …, 6. BK Klatovy. 
  • U11 chlapci (9): 1. BC Kolín, 2. Niners Chemnitz (GER), 3. BK Opava, …, 8. BK Klatovy.