V turnaji A – VOZP cupu se na pódiu sálu kulturního domu v kole pátém podepisovaly remízy na všech šesti šachovnicích, čehož náležitě využili vítězové partií dalších. Zmíněnou Belgičanku Vanduyfhuys (ve startovní listině třiatřicátá nasazená hráčka) vynesla překvapivá výhra nad Kiliánem Slovákem v následujícím kole až na první stůl, kde půlbodovým ziskem v souboji s favorizovaným FM Rubešem dala najevo, že se nenechá z předních příček jen tak snadno odstavit.

Šesté kolo zvládli na jedničku FM Havelka, GM Neuman a také IM Hausner, první jmenovaný se ujal vedení v turnaji (5b), druzí dva zaostávají o půl bodu a ve skupince hráčů se 4,5 body na kontě jsou s nimi ještě Rubeš, Hollan, Vanduyfhuys, Mejzlík a Zeman. V sedmém kole bude Havelka černými figurkami hájit první příčku proti nasazené jedničce Neumanovi. Klatovští hráči Martin Simet, Matouš Eret a Martin Kopřiva mají po 3,5 bodech a nachází se aktuálně ve třetí desítce výsledkové listiny, o poznání méně se zatím daří Jozefu Kántorovi (1b).

V turnaji B – Bazar Běšiny cupu se po šestém kole drží v čele Staník s 5,5 body, které dosud získal i Kastner (první nasazený), od třetího do šestého místa se řadí dle pomocného hodnocení pětibodoví Mašek, Žák, Flajšman a Belgičan Vanduyfhuys (mladší sourozenec úspěšné hráčky z A turnaje). Nad svým nasazením se pohybuje domácí hráč Zdeněk Sova (4,5 b, 17. místo) a je na tom z patnáctky klatovských šachistů zatím nejlépe.

Autoři: Milan Fürbacher, Martin Mangl

Rysí slavnosti v Alžbětíně.
Tip Deníku: Rysí slavnosti plné zábavy