Rodák z Domažlicka drží rekord v počtu účastí na Mezinárodních motocyklových šestidenních soutěží – startoval ve 24. ročnících. Při jedné Šestidenní ve Španělsku v roce 1985 našel svého soupeře na zemi, který nedýchal a měl zapadlý jazyk. Díky rychlému a hlavně správnému zásahu mu zachránil život, za což Poslednímu byla udělena Mezinárodní cena Fair Play UNESCO.

Mnohonásobný mistr republiky v enduru a také dvojnásobný mistr republiky v motokrosu mezi veterány, v rámci besedy zrekapituloval svoji bohatou motocyklovou kariéru, která trvala celých třicet let.

Stafordšírský bulteriér Atila vypadá po třech měsících v klatovském útulku už mnohem lépe.
FOTO, VIDEO: Psa vzala smrtce z lopaty, majiteli ho nedá. Bojí se týrání

Přidal mnoho zajímavých historek ze zákulisí motocyklových závodů, a to jak ze své úspěšné sezony v USA v roce 1990, tak také zavzpomínal na těžkou Rallye Paříž – Dakar, kterou v roce 1994 dokončil čtyřiačtyřicátý.

Nezapomněl vzpomenout také na závody, které absolvoval na motokrosové trati v Hoštičkách, kde se v osmdesátých letech pořádaly mimo jiné takzvané televizní motokrosy s mezinárodní účastí jezdců.

Bohumil Poslední na besedě v Hoštičkách.Zdroj: Jan Dvořák

Dvouhodinové povídání doplnil také sběratel motocyklových veteránů Jiří Žižka, který přivezl ze své sbírky soutěžní Jawu 500, na které v roce 1989 závodil právě Bohumil Poslední.

Motosportklub Hoštičky, jehož historie sahá až do 70. let minulého století, během roku pořádá řadu zajímavých akcí, například sraz Babet a mopedů nebo silvestrovské motocyklové vyjížďky.

Jan Dvořák