„Start se nachází v Klatovech u plaveckého bazénu a běží se směrem na Hůrku. Cíl je pak u kontejnerů v Máchově ulici. Trať je značena oranžovým sprejem,“ sdělil Deníku i samotným aktérům – běžcům – Karel Voráček, organizátor série, ve které si všichni měří čas sami pomocí moderních technologií.

Závod si můžete zaběhnout kdykoliv ve svém volném čase od 19. do 25. prosince. Své časy posílejte přímo Karlovi Voráčkovi na telefonní číslo 604321702 nebo na e-mailovou adresu karelvoracek2@seznam.cz.

Karel Voráček na společném snímku se závodnicí SC Radotín Štěpánkou Matouškovou.
Petr Vaněček vyhrál běh v Dolanech. Ženám vládla žákyně Haladová

Celkové prvenství mezi ženami už nikdo nemůže vzít mladičké člence Atletiky Klatovy Vendule Haladové, která opanovala všechny tři předchozí podniky a před čtvrtým závodem má nedostižný osmnáctibodový náskok.

Zajímavé ale jistě bude sledovat mužské časy. Tam se o celkové prvenství bude bojovat až do konce. Se ziskem 35 bodů zatím vede mochtínský fantom Tomáš Dolejš, ale druhý Pavel Jílek ztrácí na čelo pouhé dva body. Šanci na vítězství má i průběžně bronzový Pavel Salvetr.

STARÝ HUSÍN, třetí díl okresní běžecké série, si nenechal ujít také iniciátor celé akce Karel Voráček (na archivním snímku vlevo). A to i přesto, že jej výrazně limitovalo zranění.
Haladová ovládla také třetí část virtuální série a s předstihem slaví prvenství