Stejně jako v Budapešti se nadějný judista ve své váhové kategorii dostal až do semifinále, kde jej porazil soupeř z Ostravy – stejně jako v maďarské hale. Zatímco předtím ovšem v souboji o třetí místo padl, tentokrát sebral všechny síly a zvítězil. Judistu z Ukrajiny porazil v prodloužení.

Klatovští judisté byli na Velké ceně Jablonce úspěšní.Klatovští judisté byli na Velké ceně Jablonce úspěšní.Zdroj: JUDO Klatovy

„Ukrajinský soupeř byl obrovský, sebral mi hodně sil, ale dokázal jsem ho nakonec v prodloužení porazit. Se svým výkonem jsem spokojený, víc už jsem ze sebe asi dostat nemohl,“ řekl Deníku mladý judista Jan Žatko, pro kterého je úspěch z Jablonce doposud tím největším. „Je to má první republiková medaile, takže je to zatím asi můj největší úspěch. Nebo možná ho řadím stejně vysoko jako páté místo z Maďarska,“ svěřil se tvrďák.

Klatovský judista Jan Žatko na mezinárodním turnaji v Maďarsku.
První mezinárodní turnaj. Medaile judistovi z Klatov unikla jen o vlásek

Velice dobře si v Jablonci kromě Žatka s Rejtharovou vedla také Gabriela Chaloupková, která skončila pátá, a rozhodně nezklamali ani další klatovští judisté František Trnka, Alena Zachová, David Brotánek a Jan Žák. „Všem zúčastněným judistům a rodičům děkujeme za podporu a také výbornou reprezentaci našeho klubu,“ napsal o víkendu na oddílový facebook šéftrenér klatovských judistů Rudolf Kortus.

Klatovští florbaloví junioři skončili ve druhé regionální lize první.
Zlatí junioři? Produktivní trojka, ale i slabší morálka a nedisciplinovanost