Již samotný příchod kulturisty do přednáškového sálu vzbudil mezi přítomnými návštěvníky velké ovace. „Ne každý den se poštěstí vidět na vlastní oči muže s tak mohutně vypracovanou muskulaturou, úzkým pasem a šířkou ramen, za kterou by se nemusela stydět nejedna hollywoodská hvězda," nepřekvapila reakce publika Karla Edla z pořadatelského týmu Fotograf Klatovy.

Úvodem semináře se Šubrt představil posluchačům a prozradil i svou tělesnou váhu, která činila v den konání semináře 105 kg. Na další dotaz uvedl, jak to skutečně je s obvodem jeho paže. V momentě, kdy sdělil číslo 52 centimetrů, osazenstvo na chvilku zmlklo údivem.

80 KG JEDNOU RUKOU

V prvním bloku týkajícím se tréninku v posilovně hovořil Šubrt o četnosti a intenzitě tréninků. Nezapomněl však zdůraznit, že tyto parametry jsou vždy individuální a závisí na očekávání cvičících jedinců a cílech, kterých chtějí cvičením dosáhnout. Český reprezentant uvedl, že on sám cvičí v běžném tréninku s osmdesátikilogramovými jednoručními činkami a klade důraz na správné zvládnutí techniky jednotlivých cviků. Aktivním kulturistům poradil, že na závěr tréninku v posilovně je dobré provádět cvik, který sval maximálně napumpuje.

KILO MASA NA POSEZENÍ

Neméně zajímavým tématem semináře byla správná výživa. V tomto bloku směřovalo na profesionálního kulturistu nejvíce dotazů. Posluchače zajímalo, jaká strava je nejvhodnější při budování svalové hmoty, ale i jak úspěšně odbourat podkožní tuk. Šubrt prozradil, jaké množství masa dovede kolikrát spořádat. Bývá to i přes jeden kilogram kuřecího nebo hovězího masa. Na závěr této části přednášky představil Šubrt doplňky výživy, které sám využívá.

V části věnované soutěžní kulturistice vyjmenoval kulturista skromně své úspěchy, ale zmínil, že věří, že ten největší úspěch ho teprve čeká. O něj bude bojovat poslední zářijový víkend na kulturistické soutěži EVLS Prague, a tak nebylo žádným tajemstvím, že byl v den návštěvy Klatov v kulturistické dietě. Jeho cílem je zmiňovaný závod vyhrát a získat profesionální kartu kulturisty, aby mohl soutěžit s nejlepšími kulturisty planety. Šubrt nezapomněl ani na svého trenéra Radka Neumanna a představil i svoji svěřenkyni Kateřinu Berdychovou, které letos pomáhal s přípravou na soutěže v kategorii bikini fitness.

PŘIJEDE ZNOVU

Na závěr semináře mohli zájemci získat Šubrtův podpis nebo se s ním vyfotit.

„S účastí na semináři jsme velmi spokojeni, akce byla určena nejen pro zájemce o závodní kulturistiku, ale i pro širokou veřejnost. I v době letních dovolených návštěvníci nejen z Klatov potvrdili, že je problematika cvičení zajímá. Od účastníků jsme dostali nejedno poděkování za to, že se na semináři dozvěděli spoustu důležitých poznatků, které se jinde, za celá léta zájmu o cvičení, nedozvěděli. Informace od zkušeného účastníka kulturistických soutěží, který má své metody nejednou úspěšně vyzkoušené, pomohou všem dostát svým cílům mnohem dříve," zhodnotil akci Edl, který za pořadatele přislíbil, že úspěšnou akci v Klatovech určitě zopakují: „Příští Jakubova návštěva našeho města nebude jen o semináři, ale více i o zábavě a dalších aktivitách, kterých se budete moci zúčastnit. Určitě přichystáme i nějaké překvapení."