Délka závodu podléhá vypsaným kategoriím. Téměř všichni muži běží 8100 metrů, ženy a muži v kategorii E pak poloviční vzdálenost. Trať dolanského běhu vede po polních a lesních cestách i asfaltu. Startovné pro běžce činí 100 Kč, pro ženy 50 Kč.

Pro tři nejlepší závodníky v každé kategorii pořadatelé připravili zajímavé finanční ohodnocení. Pokud se někomu podaří překonat traťové rekordy, bude též oceněn. A aby toho nebylo málo, na finanční odměnu si přijdou také nejlepší vrchaři.

Jan Šrail v akci.
Efisan Skiroll Classics: Šrail skončil na domácích cestách první a druhý

Traťový rekord u mužů drží stále Jiří Voják, který v roce 2009 zaběhl závod „Vorlíky“ v čase 27:37 minuty. Mezi ženami je stále nepokořená Ivana Sekyrová, jež v roce 2007 pokořila vzdálenost 4050 metrů v úctyhodném čase 15:13 minuty. Ředitelem letošního ročníku je pan Zdeněk Hora, sekretářem závodu Karel Voráček a hlavní rozhodčí je Marcela Ištványiová.

Upozornění: každý závodník odpovídá za svůj zdravotní stav a startuje na vlastní nebezpečí. Více informací dostanete u pana Karla Voráčka na telefonním čísle 604321702 nebo e-mailové adrese KarelVoracek2@seznam.cz. Závod, na nějž se na místě můžete prezentovat od 8.30 do 9.50 hodin, se započítává do 36. ročníku okresního seriálu běhů mimo dráhu s názvem Ešus liga.

Nýrsko (v modrém) zdolalo Domažlice B.
Nýrsko zdolalo Benfiku. Moc pěkný fotbal, těšilo Kalivodu