V sobotu se v Janovicích nad Úhlavou uskutečnil již čtvrtý ročník Běhu na Klenovou, který je součástí seriálu závodů amatérského sportovního týmu Forrest Gump Team. Pořadatelé si pro milovníky běhání připravili atraktivní závod po asfaltu, polních a lesních cestách, jehož délka činila 5,4 km. Kromě hlavní sobotní distance si na své přišly také děti, pro které byly připraveny tratě o délce 100, 450 a 900 metrů.

Nejrychlejším mužem v hlavní kategorii do 39 let byl Vojtěch Koželuh, který se s nástrahami janovické tratě popasoval v čase 0:20:10. Se ztrátou třinácti vteřin pak doběhl do cíle jako druhý Jiří Procházka z AK Klatovy. Bronzovou medaili bral kroměřížský Martin Frei. Klatované si připsali úspěch také v mužské kategorii do 49 let. Stříbro totiž vybojoval Pavel Jílek z týmu Cyklo Malát Klatovy. Jílek nestačil pouze na domažlického Norberta Švarce.

V hlavní kategorii žen (do 39 let) vládly tři závodnice z pořadatelského Forrest Gump Teamu. Na čtvrtém místě se pak umístila Petra Dolejšová z AK Klatovy, která na medaili s příchutí bronzu ztratila pouhých dvanáct vteřin. Dolejšové patří v celkovém hodnocení seriálu průběžné dvacáté místo. Nutno však podotknout, že klatovská závodnice se předchozích šesti běhů seriálu (Aquatlon, Forrestova šestka, Duatlon, terénní běh 14km, triatlon a halfironman) nezúčastnila.

Posledním závodem seriálu běhů bude tzv. Forrestova šestka (6,1 km), kterou Forrest Gump Team pořádá v polovině října (14. 10.) v Záluží. Tento závod, který mezi sportovci bývá velmi oblíbený, rozhodne o konečném pořadí běžců.

Fotbalisté Velhartic (na archivním snímku v zelenobílých dresech) vybojovali ve víkendovém duelu s Nýrskem B jen bod. Velké Hydčice (ve žlutém) uspěly v Žihobci těsně 1:0.
Jakub Lösch: Křenický fantom, který pohřbil naděje Ježov