První duel Klatovy mistrovské utkání na palubovce nejlepšího celku soupeře, který vede tabulku bez jediné porážky a bude stoprocentně mistrem republiky. Domácí Basket Slovanka splnil roli favorita.

Poté Klatovy zajížděly na palubovku třetího celku soutěže, BK Drapa Prosek, který je také již jistým účastníkem finálové skupiny o přeborníka republiky. A outsider z Pošumaví se na prosecké palubovce postaral o velké překvapení na úkor domácího favorita.

Basket Slovanka – TJ Klatovy 116:44 (33:19, 21:10, 33:10, 29:15). Utkání se vyvíjelo podle papírových předpokladů a klatovská děvčata zaostávala za favorizovaným soupeřem ve všech základních basketbalových dovednostech. Výsledek je přesto ještě lichotivý, přestože Klatovy nedokázaly ubránit nejlepší hráčku domácích Veselou, která sama zatížila konto hostů 36 body. „Jediné, co na tomto utkání může být pozitivní, že si v tomto utkání zahrála všechna naše děvčata,“ konstatoval trenér ligových starších žaček Petr Fleisig

Sestava a body Klatov: Matoušová 8, Šillarová 8, Rajalová 6, Zieglerová 5, Cibulková 5, Roubalová 3, Flaisigová 3, K. Fleisigová 2, Kubátová 2, Šraitová 2; fauly: 20; TH: 32/12; trojky: 0; rozhodčí: Pilný, Lébl.

BK Drapa Prosek – TJ Klatovy 58:64 (19:17, 11:14, 16:7, 12:26). Přestože domácí trenér chtěl hrát toto utkání s lavičkou, hosté mu tento úmysl brzo zhatili. Domácí neustále vedli minimálním bodovým rozdílem, který ale hosté dokázali do poločasu zlikvidovat i přes nepřízeň rozhodčích a v poločase se ujali vedení. V nervózním druhém poločase, hlavně ze strany domácích, kdy prosecký trenér dostal technickou chybu, se Klatovy dostaly do vedení. Toto vedení udržely do konce utkání hlavně díky bojovnosti, kolektivnímu pojetí a touze po vítězství.

A tak se v tomto utkání zrodilo velké, ale zasloužené překvapení, kdy outsider porazil favorita na jeho vlastní palubovce. Děvčata v tomto utkání udělala svým trenérům a přítomnému „miniaturnímu fanklubu“ opravdu velkou radost.

Sestava a body Klatov: Flaisigová 17, Roubalová 13, Šraitová 13, Matoušová 10, Rajalová 4, Zieglerová 4, K. Fleisigová 3; fauly: 31; TH: 36/16; trojky: 0; rozhodčí: Poživil, Hošek.