Zdroj: DeníkNejen o nimrodství
Mezi členy mysliveckého spolku, kteří čelí nejen divoké zvěři a milostným vášním, ale i mnohem horším katastrofám, zavede diváky nová osmidílná komediální série Televize Seznam nazvaná Revír. Jednu z rolí, zámeckého pána Leona Krále, v ní ztvárnil David Matásek. „Je to naprosto bezskrupulózní zmetek,“ předesílá s úsměvem herec.

7 úkolů pro generála
Bývalý armádní generál Petr Pavel se stal druhým mužem v historii České republiky, který byl v přímé volbě zvolen prezidentem. Ve druhém kole porazil Andreje Babiše, a to více než přesvědčivě. Zatímco Babiš získal 2,4 milionu hlasů (cca 42 procent), Petr Pavel se ziskem téměř 3,4 milionu hlasů dosáhl historicky nejvyššího výsledku v přímé volbě. Po Miloši Zemanovi tak na Pražském hradě usedne donedávna neznámý muž, hrdina z konfliktu v bývalé Jugoslávii, který má blízko k současné vládní garnituře. Musí však být nadstranickým prezidentem, jinak se může velmi rychle znelíbit velké části voličů. Tady je sedm úkolů pro nového prezidenta, které by Petr Pavel neměl ignorovat.

Meluzína a limuzína
V našem seriálu Slovíčkaření o původu slov tentokrát prozkoumáme dvě slova, která znějí podobně. Když Jiří Suchý a Jiří Šlitr při přípravách představení Jonáš a dr. Matrace v divadle Semafor v roce 1969 vymýšleli scénku o tom, na koho z nich venku čeká limuzína a na koho leda tak meluzína, nejspíše vůbec netušili, co všechno mají ta dvě slova společné. Není to jen podobné znění. Obě totiž vyrůstají ze stejných starofrancouzských kořenů.

Jak šetřily naše babičky
Rozhodne-li se člověk šetřit, nebude to určitě pohodlné, ani jednoduché. Ale určitě to bude efektivní. A kde vlastně s šetřením v domácnostech začít? Nejjednodušší je inspirovat se příkladem. Stačí podívat se o nějakou tu generaci nazpět a zjistit, jak to dělali třeba naše babičky a dědečkové. V magazínu Víkend pokračuje seriál s tipy, jak začít šetřit v domácnosti.