Zdroj: DeníkNávrat na scénu
Skupina Druhá tráva patří už dlouho k jasným stálicím české hudby. Nezařaditelná, prvotřídní kapela, která vzešla z country a bluegrassu, ale postupem času se inspirovala tím nejlepším ze všech možných žánrů. Dnes patří k nejrespektovanějším formacím u nás, zároveň se však dokázala prosadit i za mořem. V roce 2020 se na desce Díl první spojila s rockovým producentem Eddiem Stevensem. Nyní přichází po vynucené pauze Díl druhý: zvláštní album plné nečekaných momentů, které překvapily i frontmana Druhé trávy, zpěváka a textaře Roberta Křesťana.

Na Madeiru za posledním českým králem
Po stopách posledního českého krále Karla I. se vydal kolega Luboš Palata. Jeho reportáž z Madeiry přinášíme den po oslavách vzniku samostatného Československa, na němž se poslední Habsburk na českém trůně výrazně podepsal.

Zaměřeno na seniory
Aktuální vydání magazínu Víkend se tentokrát ve větší míře zaměřuje na seniory, jejich problémy, potíže, ale i radosti, které jim přináší dnešní doba. Těch problémů však naneštěstí přibývá, proto poradíme, jak se senioři mohou popasovat s nastávající energetickou krizí.

Připravit se
Viry zase naplno útočí a prověřují naši imunitu. Odložili jsme povinné respirátory, v uzavřených prostorách si infekce předáváme ostošest a ordinace praktických lékařů už jsou plné. Na to, jak přežít nákazy, které přinesou letošní podzim a zima, jsme se zeptali Milana Trojánka, přednosty nedávno otevřené Kliniky infekčních nemocí a cestovní medicíny 2. lékařské fakulty a Fakultní nemocnice Motol v Praze.