"Nehoda se stala na křižovatce ulic Pod Koníčky, Koldinova a Dukelská, kde je umístěna světelná signalizace. V 15.15 hodin devětačtyřicetiletá žena z obce u Klatov přecházela přechod pro chodce, ve směru k nemocnici. V uvedenou dobu pro chodce svítil signál se znamením „Stůj!“. Chodkyně přesto vběhla na přechod pro chodce, kdy v levém jízdním pruhu stál autobus a v průběžném projížděla řidička s vozidlem značky VW Passat a došlo ke střetu s chodkyní. Při dopravní nehodě žena utrpěla zranění," sdělila klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Dechové zkoušky u řidičky i chodkyně byly negativní.

Další nehoda se stala také v úterý u Janovic nad Úhlavou. "Osmapadesátiletý cizinec s vozidlem značky Renault Magnum jel od Janovic nad Úhlavou na Nýrsko. Za obcí Janovice nad Úhlavou odbočoval vlevo a nedal přednost protijedoucímu vozidlu Citroën Jumper a došlo ke střetu. Řidič z vozidla Citroën utrpěl zranění a byl převezen k ošetření do nemocnice v Klatovech a poté propuštěn," sdělila Ladmanová.

Po prohlídce vozidla Citroën Jumper policisté zadrželi osvědčení o registraci vozidla. Provedené dechové zkoušky byl u obou řidičů s negativními výsledky. Hmotné škody činí 550 tisíc korun.

Nehoda u Horažďovic.
Řidička dostala smyk a narazila do stromu