„Šestadvacetiletá řidička jela v sobotu s vozem Alfa Romeo od Dolan na Svrčovec. Nepřizpůsobila rychlost jízdy a při projíždění pravotočivé zatáčky před Svrčovecm dostala smyk. Levým bokem vozidla poškodila směrový sloupek a dále ve smyku vyjela vpravo mimo komunikaci, kde narazila čelně do zděného plotu rodinného domu,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Při dechové zkoušce řidička nadýchala 2,05 promile alkoholu v krvi. Doznala, že vypila čtyři půllitry patnáctistupňového piva před jízdou. Při nehodě se jí nic nestalo, byla převezena do nemocnice k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.

Další nehoda se stala o několik kilometrů dál také v sobotu, kdy jel dvaatřicetiletý řidič na neregistrované elektrokoloběžce nezjištěné tovární značky v obci Malechov směrem na Švihov. „Náhle vjel vpravo na krajnici a následně mimo vozovku do silničního příkopu, kde upadl. Poté spadl hlavou na živičný povrch vozovky. Při nehodě utrpěl zranění, se kterým byl převezen do Klatovské nemocnice k ošetření,“ sdělila Brožová.

Klokánek v Janovicích nad Úhlavou.
Klokánek je opět na prodej, tentokrát ale s podmínkou

Řidič se podrobil dechové zkoušce a nadýchal 2,60 promile alkoholu v krvi. Z dostupných evidencí policisté zjistili, že má také platnou blokaci řidičského oprávnění všech svých dosud získaných skupin.

Za třetí nehodou ve stejný den stál sedmnáctiletý řidič motocyklu značky Yuki, který jel po cyklostezce od Neznašov na Vrhaveč. Při sjíždění klesání nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal smyk a havaroval. „Zranění utrpěl řidič i jeho osmnáctiletý spolujezdec. Ani jeden neměl na hlavě nasazenou ochrannou přilbu. Policisté mladého motocyklistu vyzvali k dechové zkoušce, nadýchal 1,20 promile. Mladík byl převezen do lékařského zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve,“ řekla Brožová.

Všichni tři řidiči jsou podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Pochod Po stopách Jana Roubala v Chudenicích.
FOTOGALERIE: V Chudenicích odstartovali rok Jana Roubala pochodem